Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πόλεμος στην Ουκρανία



Δέηση ενώπιον της Αγίας Ζώνης για το τέλος της πανδημίας και του πολέμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη Θεία Λειτουργία ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, του μοναδικού θεομητορικού κειμηλίου από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, τελέστηκε την Κυριακή Ζ΄Λουκά 6 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς, όπου βρίσκεται απ



Ουκρανία: Πάνω από 7,7 εκατ. οι εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Πάνω από 7,7 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Ουκρανίας λόγω της σύγκρουσης με τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).
Στις 5 Απριλίου, ο Οργανισμός αυτός εκτίμησε σε 7,1 εκατ. τον αριθμό των εκτοπισμένων, των ανθρώπων δηλαδή που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αλλά έχουν παραμείνει στη χώρα.



Λαβρόφ: Ξεκινάει μια νέα φάση της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία

Για ένα νέο στάδιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, -όπως χαρακτηριστικά την αποκαλεί στην Ουκρανία- έκανε λόγο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο India Today, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Τονίζοντας μάλιστα πως επρόκειτο για μια σημαντική εξέλιξη.



Η Ρωσία ανακοίνωσε «δραστικό» περιορισμό της στρατιωτικής δραστηριότητας στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνίγκιφ

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι περιορίζει «δραστικά» την στρατιωτική της δραστηριότητα στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνίγκιφ της Ουκρανίας, μετά τις «ουσιαστικές» ουκρανορωσικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη δήλωσαν ρώσοι διαπραγματευτές.



Πόλεμος στην Ουκρανία: Πιανίστρια αποχαιρετά το βομβαρδισμένο σπίτι της παίζοντας Σοπέν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα συγκλονιστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας.
Ένα βίντεο που προκαλεί μεγάλη συγκίνηση. Στο βίντεο η επαγγελματίας πιανίστρια Ιρίνα Μανιουκίνα, είδε το σπίτι της στο δυτικό Κίεβο να καταστρέφεται.
Επιστρέφοντας για να πάρει μαζί της ότι θα μπορούσε να σώσει, κάθισε για τελευταία φορά στο πιάνο της. 



Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων Πούτιν και Λαβρόφ αποφάσισαν οι Βρυξέλλες

Το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Υπουργού του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αποφάσισαν σήμερα οι Ευρωπαίοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.