Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

πόλεμο



Οι λαϊκιστές κηρύσσουν πόλεμο στις εφημερίδες στην Ιταλία

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο κήρυξε τον πόλεμο εναντίον των εφημερίδων, κατηγορώντας τις ότι «μολύνουν τη συζήτηση», ενώ απείλησε να αποσύρει απ' αυτές τις διαφημίσεις εταιρειών του δημοσίου.



Το ελληνικό θέατρο στον πόλεμο και την κατοχή

Το ιταλικό τελεσίγραφο και η κήρυξη του πολέμου αιφνιδίασαν σύσσωμο τον ελληνικό θεατρικό κόσμο. Αρκετοί ηθοποιοί επιστρατεύτηκαν, οδηγώντας τους θιασάρχες σε ανακατατάξεις και βέβαια σε αναθεωρήσεις των ρεπερτορίων.



Οι λόγοι που ο Ερντογάν αν προκαλέσει θερμό επεισόδιο θα οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο

Ο Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, πρώην διευθυντής της αγγλόγλωσσης έκδοσης της Zaman και αυτοεξόριστος στη Σουηδία από πέρσι το καλοκαίρι, φοβούμενος για τη ζωή του, μίλησε στο Πρώτο Θέμα για τα tweet του, στα οποία προειδοποίησε για θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα που πιθανώς θα επιχειρήσει το καθεστώς της Άγκυρας.



Συνάντηση Πούτιν-Λεπέν: Έδωσαν έμφαση στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και των ισλαμιστών φονταμενταλιστών ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν και στο οποίο έδωσαν έμφαση.



"Η διάλυση της ΕΕ θα οδηγούσε σε ένα νέο Βαλκανικό Πόλεμο"

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε σήμερα ότι προειδοποίησε την αμερικανική κυβέρνηση να μην ενθαρρύνει τις χώρες της ΕΕ να εγκαταλείψουν την Ένωση γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ένας "Βαλκανικός Πόλεμος".



Σκόπια: Αλβανοί και Σλάβοι είναι κοντά σε...Πραξικόπημα ή πόλεμο

Πρόσφατα, διανοούμενοι, ηθοποιοί, αναλυτές και καθηγητές, ολοένα και πιο συχνά μιλούν για επικίνδυνα σενάρια, εάν στα Σκόπια σχηματίσει κυβέρνηση ο Ζόραν Ζάεφ.