Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ποινικοποίηση



FIFA: Ποινικοποιεί το… δάγκωμα

Στο Μουντιάλ του 2014, ο Λουίς Σουάρεζ πρωταγωνίστησε σε μία από τις αρνητικές φάσεις της διοργάνωσης, όταν και δάγκωσε τον Τζόρτζο Κιελίνι, στη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Ιταλία.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό και λίγες ημέρες πριν την αυλαία του Μουντιάλ της Ρωσίας, η FIFA αποφάσισε πως αντίστοιχες κινήσεις θα τιμωρούνται με αποβολή και άμεσο φάουλ.



Ο Ερντογάν ποινικοποιεί και το... φιλί!

Ασύλληπτο περιστατικό σε παραλία της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με ανάρτηση ενός νεαρού Τούρκου στο Twitter, του επιβλήθηκε πρόστιμο, επειδή φίλησε την σύντροφό του στην παραλία των Ψωμαθείων στην Κωνσταντινούπολη. Όπως αναφέρεται στο tweet, o λόγος για το πρόστιμο είναι «αναστάτωσε το περιβάλλον της παραλίας» με αυτήν του την ενέργεια.



Γαλλία: Ομόφωνα εγκρίθηκε η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων

Οι Γάλλοι βουλευτές ενέκριναν ομόφωνα κυβερνητική τροπολογία η οποία ποινικοποιεί την άρνηση ή την υποτίμηση του συνόλου των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, περιλαμβανομένων της σκλαβιάς και της γενοκτονίας των Αρμενίων.



Πιθανή η ποινικοποίηση του bullying σύμφωνα με καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Στην πιθανή ποινικοποίηση του σχολικού εκφοβισμού αναφέρθηκε ο καθηγητής μαθησιακών δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Γιώργος Παυλίδης σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM».