Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ποινικές διώξεις



Ποινικές διώξεις σε Δούρου, Ψινάκη και ακόμη 18 άτομα για το Μάτι

Ποινικές διώξεις σε βάρος 20 προσώπων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, άσκησαν οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η οποία οδήγησε στο θάνατο περισσότερους από 100 ανθρώπους.



Άμεσα οι ποινικές διώξεις παρά το πινγκ-πονγκ ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές

Είναι 30 οι καταθέσεις που έχουν λάβει οι εισαγγελείς και φαίνεται ότι πλέον έχει αρχίσει να σχηματίζεται το “παζλ” των ευθυνών για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική με τους δεκάδες νεκρούς σε Μάτι και Νέο Βουτζά.



Αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις οφειλέτες του Δημοσίου - Δείτε ποιους αφορά

Κάτω από τους στόχους που έχουν τεθεί βρίσκονται οι εισπάξεις από τους φόρους και τα πρόστιμα που βεβαιώνονται στις υποθέσεις φοροδιαφυγής.



Ποινικές διώξεις για απιστία σε βάρος Προβόπουλου και Σάλλα

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε  βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και του πρώην Πρόεδρου του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα  Παναγιώτη Αθανασίου.



Βαρύτατες ποινικές διώξεις στα μέλη του κυκλώματος εξαπάτησης επενδυτών

Βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βάρος των 23 κατηγορούμενων που εμπλέκονται στο κύκλωμα εξαπάτησης επενδυτών ασκήθηκαν από την εισαγγελία. 

Μάλιστα, οι πέντε εκ των συλληφθέντων οδηγήθηκαν χθες ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας και ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. 



Ποινικές διώξεις για τα ψεύτικα προφίλ στο Facebook

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν, στα social media, λογαριασμούς κάτω από άλλα ονόματα για να παρενοχλήσουν και να επιτεθούν σε άλλα άτομα, θα διώκονται ποινικά σύμφωνα με τους νέους κανόνες.