Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ποινες



Δίκη Siemens: Όχι στην αναγνώριση ελαφρυντικών από την εισαγγελέα

«Όχι» στην αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στη συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων είπε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Siemens.



Υπόθεση Γιακουμάκη: Αυτές είναι οι ποινές για τους οκτώ Κρητικούς

Σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκαν πέντε από τους Κρητικούς στους οποίους είχε απαγγελθεί κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη για τον άτυχο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στους τρεις Κρητικούς που ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση του αδικήματος επιβλήθηκε ποινή κοινωφελούς εργασίας 150 ωρών στο Ηράκλειο.



Νέος Ποινικός Κώδικας: Δήμευση περιουσίας για τους καταχραστές του Δημοσίου

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τους νέους Κώδικες που είναι σε διαβούλευση (Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας) για τους καταχραστές του Δημοσίου, το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται είναι κάθειρξη από 10 έως 15 έτη, ενώ παράλληλα αυστηροποιείται το οικονομικό όριο που αφορά τη βασικά απειλούμενη ποινή, καθώς μειώνεται από τις 150.000 ευρώ στις 120.000 ευρώ.



Υπόθεση Λεμπιδάκη: Ιδού οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχους τους 12 κατηγορούμενους και επέβαλλε ποινές για τις πράξεις τους χωρίς χορήγηση ελαφρυντικών. Στον 44χρονο Ρεθυμνιώτη, ιδιοκτήτη της μάντρας με τα σκραπ επέβαλλε 20 έτη κάθειρξη,



Αντιδράσεις για τις αυστηρές ποινές στους 8 αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Αντιδράσεις στους κύκλους των αστυνομικών και των νομικών προκαλεί το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) από την ΕΛ.ΑΣ. για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο τραγικό συμβάν της 21ης Σεπτεμβρίου έξω από κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.



Αυστηρές ποινές για την τραγωδία στο ορυχείο της Σόμα στην Τουρκία

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε 15 χρόνια κάθειρξη τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ορυχείου στη Σόμα, όπου τον Μάιο του 2014 σκοτώθηκαν 301 ανθρακωρύχοι στο χειρότερο δυστύχημα αυτού του είδους που έχει σημειωθεί ποτέ στην Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.