Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ποίημα



Ύμνος εις την Ελευθερίαν

Ποίημα του Διονυσίου Σολωμού (1798-1857), οι δύο πρώτες στροφές του οποίου σε μουσική του Νικολάου Μάντζαρου (1795-1872), αποτελούν τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας (1865) και της Κύπρου (1966).



«Σε μια βαλίτσα μάνα μου με είχανε κλεισμένο...»

Ρίγος και συγκίνηση… Αυτά είναι τα συναισθήματα που σου προκαλεί το ποίημα το οποίο δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό, η συγγραφέας και ποιήτρια, Αργυρούλλα Τίκκου.

Ένα ποίημα αφιερωμένο, στις γυναίκες, στις μητέρες και τις μικρές ψυχές που χάθηκαν αποτρόπαια από τον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο.

 



Tο ποίημα που είχε γράψει ο Μάνος Ελευθερίου για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ο δημοσιογράφος και σύμβουλος τέχνης Νικόλαος Σταθούλης «ανέβασε» στη σελίδα του στο Facebook το ποίημα που είχε γράψει ο Μάνος Ελευθερίου για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη τον Μάρτιο του 2015.

Διαβάστε το ποίημα, το οποίο, όπως έγραψε ο κ. Σταθούλης «θα μελοποιηθεί στον ουρανό»:

Πώς είναι ο έρωτας γραμμένος στο πετσί μας.



Το υπέροχο ποίημα του Καβάφη που κοσμεί κτίριο στην Ολλανδία

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές της σύγχρονης εποχής που γεννήθηκε και έζησε στην Αλεξάνδρεια, είναι γνωστό ότι έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς ποιητές παγκοσμίως.



Το ποίημα του Ερντογάν για το πραξικόπημα-Συνεχίζει να τα βάζει με την Ελλάδα

15 Ιουλίου 2016: η μέρα που το πραξικόπημα πνίγηκε στο αίμα και η Τουρκία εισήλθε σε μια νέα ζοφερή περίοδο. Μέχρι και ποίημα έγραψε ο σουλτάνος για να ανυψώσει το εθνικό φρόνημα.

«Δεν θα πετύχετε, δεν θα πετύχετε

Δεν θα διχάσετε τον λαό μας, δεν θα τον διχάσετε

Δεν θα κατεβάσετε τη σημαία μας, δεν θα την κατεβάσετε



Κώστας Μπακογιάννης: Αποχαιρετάει τον παππού του με ένα ποίημα

Με ένα ποίημα που, όπως λέει, θα μπορούσε να έχει γραφτεί για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από τον Ράντυαρντ Κίπλινγκ, ο Κώστας Μπακογιάννης αποχαιρετάει τον παππού του που έφυγε τα ξημερώματα σε ηλικία 99 ετών.

Λες και γράφτηκε για σένα παππού...

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ...

Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι ψηλά όταν γύρω σου όλοι