Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΠΟΕ ΟΤΑ



ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σαρανταοκτάωρη απεργία και μηχανοκίνητη πορεία

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται Τρίτη και Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, επιδεινώνοντας το ήδη υπαρκτό πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.



Μπαράζ κινητοποιήσεων ξεκινά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την τρέχουσα εβδομάδα, αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:



ΠΟΕ – ΟΤΑ: Στάση εργασίας στις 5/6

Πανελλαδική στάση εργασίας όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι προκήρυξε η ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει αίτημα την άμεση έκδοση από το ΑΣΕΠ των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.



Σε δίκη ο Πάγκαλος για τους "κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους και συνδικαλιστές"

Την Παρασκευή 11 Μαίου 2018, κάθεται στο εδώλιο του 7ου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με αφορμή τους χαρακτηρισμούς «κοπρίτες» και «κοπανατζήδες» που είχε αποδώσει σε δημοσίους υπαλλήλους και συνδικαλιστές κατ



ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Στην Αττική θα γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εσωτερικών. Ανάλογες δράσεις θα διεξαχθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας.



ΠΟΕ – ΟΤΑ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

24ωρη απεργία και δυο συγκεντρώσεις ανακοίνωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ για την αρχόμενη Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017.

Μαζί με την απεργία την Τετάρτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν και δυο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών στις 10:00 το πρωί και στις 12:00 το μεσημέρι, αντίστοιχα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΕ