Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

πνυκα



Βανδάλισαν τον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας

Την Κυριακή 07/04/2018 και ώρα 15:30 ομάδα πολιτών (περίπου 70 ατόμων) που συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για άλλο θέμα κατευθύνθηκαν προς την μπάρα – Αρχαιολογικό Χώρο της Πνύκας απαιτώντας από τον φύλακα να την ανοίξει για να περάσουν, ο φύλακας αρνήθηκε και όπως καταθέτει o ίδιος του είπαν:



Τρόμος στην Πνύκα: Άγνωστοι επιτέθηκαν με βαριοπούλες στον αρχαιοφύλακα

Θύμα επίθεσης αγνώστων έπεσε το βράδυ της Τετάρτης ο αρχαιοφύλακας της Πνύκας. 



Ο λόγος του Θ.Κολοκοτρώνη προς τους νέους Ελληνες στην Πνύκα που δεν θα βρείτε σε κανένα σχολικό βιβλίο

Αποτελεί την πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά. Εκφωνήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα και πρωτοδημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 1838 στην αθηναϊκή εφημερίδα «Αιών», που εξέδιδε ο ιστορικός Ιωάννης Φιλήμων.



Βαθιά υπόκλιση Μακρόν στην Ελλάδα. "Ετσι πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη, αλλιώς θα πεθάνει"

Ολοκληρώθηκε εχθές η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα. Ο Γάλλος πρόεδρος αποθέωση της χώρας μας στην ιστορική του ομιλία στην Πνύκα, με εισαγωγή... στα ελληνικά και φινάλε με Σεφέρη!



Ομιλία Μακρόν στην Πνύκα με φόντο τον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία (LIVE)

Τον λόφο της Πνύκας επέλεξε ο Εμανουέλ Μακρόν για να κάνει την ομιλία του για το μέλλον της Ευρώπης.

Παίρνοντας το λόγο, ο γάλλος πρόεδρος έκανε την έκπληξη: μίλησε στα ελληνικά, δείχνοντας τις γνώσεις του στην ελληνική φιλολογία και την αγάπη του για τα ελληνικά γράμματα.



Ξύλο μελών της ΛΑΕ με τα ΜΑΤ (βίντεο)

Διαμαρτυρία με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Ελλάδα πραγματοποιεί στους στύλους του Ολυμπίου Διός η ΛΑΕ.

 

Της Πέπης Οικονομάκη