Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

πληκτρολογιο



Υπολογιστές: Νέο κουμπί προστίθεται στα πληκτρολόγια

Πολύ σύντομα η χρήση ενός ψηφιακού βοηθού τεχνητής νοημοσύνης θα γίνεται τόσο απλά όσο το πάτημα ενός κουμπιού.

Ήδη από τον μήνα που διανύουμε ορισμένοι νέοι προσωπικοί υπολογιστές που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft θα έχουν το ειδικό «Copilot key» που θα εκκινεί το chatbot AI της αμερικανικής εταιρείας.



Για ποιο λόγο στα πλήκτρα Φ και Ξ του πληκτρολογίου υπάρχουν προεξοχές;

Αν ρίξετε μια ματιά στο πληκτρολόγιό σας και συγκεκριμένα τα πλήκτρα που αντιστοιχούν στα γράμματα Φ (F) και Ξ (J) θα παρατηρήσετε ότι έχουν μια μικρή διαφορά.

Είναι τα μόνα που στην κάτω πλευρά της επιφάνειας του τετραγώνου -που αποτελεί το πλήκτρο- υπάρχει μια μικρή προεξοχή. Συνήθως είναι μια ανάγλυφη γραμμούλα σαν παύλα.



Έτσι θα καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας

Για τους περισσότερους αν όχι για όλους, ο υπολογιστής ή το laptop εξαιτίας και της τηλεργασίας, είναι η επέκταση των χεριών τους.

​Αναπόφευκτα λοιπόν, τα δάχτυλά μας βρίσκονται πάνω σε πλήκτρα, πράγμα που σημαίνει πως αν το πληκτρολόγιο δεν καθαρίζεται σωστά και τακτικά, μπορεί εύκολα να γίνει το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού σου.



Καθαρίστε πανεύκολα το τηλέφωνο και το πληκτρολόγιο

Μπορεί να είσαι νοικοκυρά με το σπίτι, αλλά πόσες φορές έχεις ασχοληθεί με την καθαριότητα του πληκτρολογίου του Η/Υ σου ή του ακουστικού του τηλεφώνου σου;...
Αυτά τα 2 αντικείμενα, που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, μαζεύουν περισσότερη σκόνη και μικρόβια από κάθε άλλο στο σπίτι!



Πληκτρολόγιο, μια από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων – Πώς γίνεται καλύτερα ο καθαρισμός του

Είναι γνωστό ότι το πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων από όλα τα αντικείμενα με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ακουμπάμε συνέχεια με το πιο βρώμικο μέρος του σώματός μας... τα χέρια μας!
 


«Κόλπα» που μπορείτε να κάνετε για μεγαλύτερη χρηστικότητα στο πληκτρολόγιο

Οι συντομεύσεις κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, απλοποιώντας κατά πολύ ό,τι κι αν κάνουμε στον υπολογιστή.

Κι ενώ κάποιες είναι γνωστές, άλλες είναι ολότελα άγνωστες, σαν αφανέρωτο μυστικό που κάποιος πρέπει να σου αποκαλύψει.

Εντάξτε λοιπόν τους παρακάτω συνδυασμούς πλήκτρων στην ηλεκτρονική σας πραγματικότητα και δείτε διαφορά.