Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

πλαστικο χρημα



Πως θα χτίζεται το αφορολόγητο από το 2017 με το πλαστικό χρήμα

Ο νέος χρόνος θα φέρει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι φορολογούμενοι θα συνθέτουν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

Για το 2017, αλλά και τα δύο επόμενα χρόνια, το αφορολόγητο θα συνδέεται αποκλειστικά με δαπάνες μέσω καρτών ή ηλεκτρονικών πληρωμών και το ύψος του θα προσδιορίζεται με βάση το δηλωθέν εισόδημα.



Η φοροδιαφυγή του ΦΠΑ μειώνεται από το πλαστικό χρήμα

Στη χρήση “πλαστικού χρήματος” οφείλεται η αύξηση των εσόδων του ΦΠΑ και προφανώς της αύξησης της εισπραξιμότητας του, σύμφωνα με την ΤτΕ.



Αλεξιάδης: Το νομοσχέδιο με το πλαστικό χρήμα θα ψηφιστεί μέχρι τις 5 Αυγούστου

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης, τρία πολύ κρίσιμα νομοσχέδια θα ψηφιστούν στη Βουλή μέχρι τις 5 Αυγούστου.

 



Αλεξιάδης: Η χρήση του πλαστικού χρήματος θα χτίσει το αφορολόγητο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης,  τόνισε σε ομιλία του πως το αφορολόγητο θα κτίζεται με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

«Η ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους πολίτες έχουν μπει σε αυτή ισχύει» αποσαφήνισε επίσης στην Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στον αναπτυξιακό συνέδριο, που οργανώνει η εφημερίδα Πελοπόννησος.



Έρχεται το νομοσχέδιο για την επέκταση του πλαστικού χρήματος τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο

Μέσα στο ερχόμενο διάστημα έρχονται τα νομοθετήματα για τη χρήση του πλαστικού χρήματος, την αυτοκαταγγελία μη δηλωμένων εισοδημάτων, και την πάταξη του λαθρεμπορίου.



Αφορολόγητο το 30% του εισοδήματος με αποδείξεις και πλαστικό χρήμα

Η υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος για την εξασφάλιση της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ σε μισθωτούς και συνταξιούχους για τα εισοδήματα του 2016 που θα δηλωθούν το επόμενο έτος, είναι το τελευταίο σενάριο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών.