Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

πλαστικά μπουκάλια



Πλαστικά μπουκάλια: Για ποιο λόγο δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε ξανά

Ουκ ολίγοι άνθρωποι ξαναχρησιμοποιούν τα πλαστικά μπουκάλια νερού, ξαναγεμίζοντάς τα, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να μειώσουν την ποσότητα των πλαστικών απορριμμάτων.



Προσοχή! Μην αφήνετε πλαστικά μπουκάλια στο αυτοκίνητο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όλοι μας συνηθίζουμε να αφήνουμε ένα μπουκαλάκι με νερό στο αυτοκίνητο προκειμένου να μείνουμε ενυδατωμένοι και να αντέξουμε τις υψηλές θερμοκρασίες. Η απλή καθημερινή αυτή μας συνήθεια όμως μπορεί να αποβεί καταστροφική και άκρως επικίνδυνη.



Ποιους κινδύνους κρύβουν τα πλαστικά μπουκάλια

Ένα μπουκαλάκι νερό είναι από τα πρώτα πράγματα που φροντίζουμε να έχουμε όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού, ειδικά το καλοκαίρι.

Πολλοί ωστόσο κάνουν το λάθος να τα ξαναγεμίζουν και να τα ξαναχρησιμοποιούν. Πρόκειται για λάθος, που εγκυμονεί δύο σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.



Προσοχή: Γιατί δεν πρέπει να ξαναχρησιμοποιείτε τα πλαστικά μπουκάλια!

Τα πλαστικά μπουκάλια βρίσκονται, πλέον, παντού γύρω μας. Από τα μπουκαλάκια για το νερό, μέχρι εκείνα για αναψυκτικά κλπ.

Πολλοί από εμάς για λόγους ευκολίας κυρίως, αλλά και οικονομίας, δευτερευόντως, μπαίνουμε στον πειρασμό και ξαναχρησιμοποιούμε τα πλαστικά μπουκάλια, γεμίζοντάς τα και πάλι με νερό ή με άλλα υγρά που θέλουμε.