Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

πλανήτης Γη



Έλληνες επιστήμονες σχεδιάζουν την πλανητική άμυνα της Γης - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Κάποτε ήταν μόνο σενάριο επιστημονική φαντασίας, όμως σήμερα ετοιμάζεται από διεθνή διαστημική αποστολή, στην οποία μάλιστα υπάρχει και ελληνική συμμετοχή. Ο λόγος για την πλανητική άμυνα της Γης, το πρώτο πείραμα για την οποία θα γίνει το 2022, τη χρονιά που ένας αστεροειδής θα περάσει αρκετά κοντά από τον πλανήτη μας, αλλά σε ασφαλή απόσταση.



Σήμα κινδύνου για την υπερθέρμανση του πλανήτη εκπέμπει το WWF

Τις προοπτικές περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά όρια, εξετάζει η ειδική έκθεση για την υπερθέρμανση, του Διακυβερνητικού Πάνελ του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (Intergovernmental Panel on Climate Change -IPCC), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η έκθεση υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για άμεση δράση.



Καταστροφικές ηλιακές καταιγίδες μπορεί να πλήξουν τη Γη

Μία ισχυρή ηλιακή καταιγίδα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη μας...

Όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες η ενέργεια που θα απελευθερωθεί μπορεί «βυθίσει» τη Γη στο σκοτάδι και να προκαλέσει ακραία φαινόμενα.



Πλανήτης Γη - Το ένα χιλιοστό του 1% των μικροοργανισμών έχει ανακαλυφθεί

Το 99,999% των οργανισμών και μικροοργανισμών που φιλοξενείται στη Γη παραμένει αίνιγμα για την επιστήμη.



Ερευνα: Σε πόσα χρόνια θα ψυχθεί και θα πεθάνει ο πλανήτης Γη -Τι λένε οι επιστήμονες

Τα δεδομένα που συγκέντρωσε μια διεθνής ομάδα επιστημόνων δείχνουν ότι το σύμπαν πεθαίνει αργά-αργά. Αλλά πιθανόν του μένουν τουλάχιστον μερικά δις. χρόνια μπροστά του.
 
Το σύμπαν πεθαίνει. Και πεθαίνει με αργό θάνατο. Το νέο έπεσε σαν αστροπελέκι στο μέσον αυτού του ήρεμου Αυγούστου: η ανθρωπότητα ζει σε ένα σύμπαν που παρακμάζει.