Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

pkk



Τουρκία: Απελευθερώνεται η φυλακισμένη βουλευτής του HDP Λεϊλά Γκιουβέν

Δικαστήριο στην Τουρκία έδωσε σήμερα εντολή για την απελευθέρωση υπό δικαστικό έλεγχο της κουρδικής καταγωγής βουλευτή Λεϊλά Γκιουβέν που πραγματοποιεί απεργία πείνας στη φυλακή εδώ και 79 μέρες, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.



Τουρκία: Τρεις στρατιώτες νεκροί σε επίθεση του PKK

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Κυριακή στη διάρκεια επίθεσης ανταρτών της αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu/



Ιράκ: Νεκροί 29 Κούρδοι σε τουρκικές επιδρομές

Πολεμικά αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν την Δευτέρα θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ σκοτώνοντας 29 μαχητές της οργάνωσης, ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.



«Κήρυξη πολέμου» για τη Βαγδάτη η παρουσία μαχητών του PKK στο Κιρκούκ

Η κυβέρνηση του Ιράκ κατηγόρησε τις αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν ότι έφεραν μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο Κιρκούκ, προειδοποιώντας ότι η ανάμιξή του PKK στο Κιρκούκ ισοδυναμεί με "κήρυξη πολέμου".



Κούρδοι του PKK παίζουν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή όσο οι Τούρκοι τους βομβαρδίζουν

Κούρδοι αντάρτες ανεβάζουν στα ορεινά κρησφύγετα τους παραστάσεις αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, για να διδάξουν μέσα από αυτά τη φιλοπατρία και την αγάπη για την ελευθερία στους μαχητές τους.



Γκάμπριελ: Η καταπολέμηση του PKK είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας

Λίγες ημέρες πριν επισκεφθεί την Τουρκία ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, υποστήριξε ότι η καταπολέμηση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και ιδίως η εξάλειψη των οικονομικών πόρων σε γερμανικό έδαφος είναι προς το συμφέρον του Βερολίνου.