Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ



Χαστούκι Moody's-S&P στην Τουρκία: «Σκουπίδια» η πιστοληπτική της ικανότητα

Την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας σε τοπικό και ξένο νόμισμα υποβάθμισε η Standard & Poor's.

O οίκος υποβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας σε ξένο νόμισμα σε «B+», από «BB-» προηγουμένως και σε τοπικό νόμισμα σε «BB-», από «ΒΒ». To outlook των αξιολογήσεων παραμένει «σταθερό».



Bloomberg: «Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011 η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας»

«Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας αναβαθμίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011 καθώς η χώρα πλησιάζει σε μία επιτυχημένη έξοδο από το πρόγραμμα του ESM ενώ η διαρκής οικονομική της ανάπτυξη ευνοεί τη βιωσιμότητα του χρέους», τονίζει το πρακτορείο Bloomberg για την αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο Fitch.



H Moody's αναβάθμισε την Ελλάδα κατά δυο βαθμίδες. Βλέπει καθαρή έξοδο

Στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος Moody's. Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής ικανότητας αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε Β3 από Caa2 διατηρώντας παράλληλα το θετικό outlook.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει σε ανακοίνωσή του, τους λόγους πάνω στους οποίους στηρίζει την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας:

Συγκεκριμένα αναφέρει:



S&P's: Αναβαθμίζεται η κυπριακή οικονομία

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor`s, επιβεβαίωσε την Παρασκευή το βράδυ την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, στο BB+/B, αναθεωρώντας ταυτόχρονα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας από σταθερές σε θετικές.



Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας στο Β- από CCC, που ήταν πριν, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, με τις προοπτικές να χαρακτηρίζονται ως θετικές.



Ο οίκος Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε Caa2 από Caa3, προχώρησε o οίκος Moody's.

Η "βελτίωση" των προοπτικών έρχονται ως αποτέλεσμα της συμφωνίας.