Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

πίστη



Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Να διασώσουμε την ορθόδοξη πίστη μας”

Στον κατάμεστο από κόσμο, Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Αφήσου, στο Νότιο Πήλιο, χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, αυτή την Κυριακή, 17 Ιουλίου, όπου συνέπεσε η εορτή της Αγίας Μαρίνας με την Κυριακή των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων που συγκρότησαν στη Χαλκηδόνα την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο.



Η πανδημία δοκιμάζει την πίστη των Αμερικανών

Μπορεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής να ενισχύεται σημαντικά και οι Ορθόδοξες Εκκλησίες να γεμίζουν κόσμο, ωστόσο δεν μπορεί να πει κανείς ότι συμβαίνει το ίδιο και με τους υπόλοιπους Αμερικανούς, κυρίως για τους λεγόμενους Millennials, όσους δηλαδή έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1981 και του 1996.

Της Δέσποινας Σωτηρίου



Η Ορθόδοξη Πίστη ως «θεραπεία» της σύγχρονης κοινωνίας

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΩΣ «ΘΕΡΑΠΕΙΑ» ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ εκ μέρους του Αρχιμ. π. Ιακώβου Κανάκη της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.



ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα κοινωνούσα ακόμη και μετά από έναν λεπρό»

Ο νεαρός και πολύ γνωστός τραγουδιστής, Νίκος Οικονομόπουλος, κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων του για τη νέα του συνεργασία με την εταιρία heaven, μίλησε για τον Θεό σε μία συγκινητική ομολογία πίστεως για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και τη Θεία Κοινωνία.



«Η πίστη δεν είναι ιδεολογία, αλλά πορεία αγιότητας»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η ανάσταση μας δίνει τη δύναμη να κηρύξουμε ότι η πίστη δεν είναι ιδεολογία, αλλά είναι μία πορεία μεταμόρφωσης και αγιότητας που οδηγεί στην προσωπική μας ανάσταση».



Γέρων Αιμιλιανός: «Ήλθε στο μοναστήρι κάποιος Υπουργός»..

Άξαφνα, επιστρέφει η πίστις. Σαν να ήτανε πολύ κοντά. Μία ανάσα μακριά. Εσύ, με τους καιρούς, την απωθούσες, έτσι κάπως με πείσμα από την καρδιά, ώσπου της έκαμες έξωση, αλλά η πίστις επιθύμησε να μείνει και να ζήσει εξόριστη για σένα σε κάποια κόχη κοντινή των έξω πύργων των τειχών της καρδιάς σου.

«Τον πήρα, όπως το συνηθίζω συχνά, εις το ηγουμενείο μόνον του»