Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021 -
Μέτριο

10 °C

Σήμερα, 5. Δεκεμβρίου 2021

πίστηΗ Ορθόδοξη Πίστη ως «θεραπεία» της σύγχρονης κοινωνίας

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΩΣ «ΘΕΡΑΠΕΙΑ» ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ εκ μέρους του Αρχιμ. π. Ιακώβου Κανάκη της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα κοινωνούσα ακόμη και μετά από έναν λεπρό»

Ο νεαρός και πολύ γνωστός τραγουδιστής, Νίκος Οικονομόπουλος, κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων του για τη νέα του συνεργασία με την εταιρία heaven, μίλησε για τον Θεό σε μία συγκινητική ομολογία πίστεως για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και τη Θεία Κοινωνία.«Η πίστη δεν είναι ιδεολογία, αλλά πορεία αγιότητας»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η ανάσταση μας δίνει τη δύναμη να κηρύξουμε ότι η πίστη δεν είναι ιδεολογία, αλλά είναι μία πορεία μεταμόρφωσης και αγιότητας που οδηγεί στην προσωπική μας ανάσταση».Γέρων Αιμιλιανός: «Ήλθε στο μοναστήρι κάποιος Υπουργός»..

Άξαφνα, επιστρέφει η πίστις. Σαν να ήτανε πολύ κοντά. Μία ανάσα μακριά. Εσύ, με τους καιρούς, την απωθούσες, έτσι κάπως με πείσμα από την καρδιά, ώσπου της έκαμες έξωση, αλλά η πίστις επιθύμησε να μείνει και να ζήσει εξόριστη για σένα σε κάποια κόχη κοντινή των έξω πύργων των τειχών της καρδιάς σου.

«Τον πήρα, όπως το συνηθίζω συχνά, εις το ηγουμενείο μόνον του»Η ταπείνωση καθαρίζει την ψυχή

Από την φτώχεια όταν το σώμα διατηρείται με ταπείνωση , την οποία αποτελούν δίψα, αγρυπνία και πάση άλλη στέρηση και, πέραν τούτου, αυστηρή συγκράτηση των συναισθημάτων, γεννιέται όχι μόνο το κλάμα (λύπη και θλίψη), αλλά και τα δάκρυα.

Γρηγόριος ΠαλαμάςΗ συγκλονιστική εξομολόγηση της συζύγου του Τομ Χανκς: «Η πίστη με έσωσε από τον καρκίνο»

Τη βαθιά πίστη της στον Θεό εκφράζει η Ρίτα Ουίλσον, Ελληνοαμερικανίδα σύζυγος του Τομ Χανκς, που βάσει αυτής, θεωρεί, ότι θεραπεύθηκε από τον καρκίνο.

Με αφορμή τις άγιες ημέρες της Ανάστασης του Ιησού, ανακαλούμε τις δηλώσεις της γνωστής ηθοποιού, μουσικού και παραγωγού, ότι στις πιο δύσκολες στιγμές της η βοήθεια Του Θεού ήταν πολύτιμη.