Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

πετρελαιοκηλίδα



Πετρελαιοκηλίδα παραμένει ανεξέλεγκτη για μέρες στην Καραϊβική – Έχουν ρυπανθεί 15 χιλιόμετρα ακτών

Για την ύπαρξη πετρελαιοκηλίδας στη νήσο Τρίνινταντ και Τομπάγκο εξαιτίας ναυαγίου «αγνώστου» πλοίου την περασμένη εβδομάδα, η οποία συνεχίζει να «μην έχει τεθεί υπό έλεγχο», ενημέρωσε χθες ο επικεφαλής της κυβέρνησης του νησιού στα νοτιο-ανατολικά της Καραϊβικής, όπου η έναρξη της τουριστικής περιόδου του καρναβαλιού απειλείται λόγω της καταστροφής.



Εγκρίθηκαν αποζημιώσεις για την τεράστια πετρελαιοκηλίδα του «Αγία Ζώνη 2» – Ποιοι τις δικαιούνται

Την πληρωμή αποζημιώσεων ενέκρινε το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου για όσους θεωρούν ότι έχουν πληγεί οικονομικά από την ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγ Ζώνη 2» στις 10.09.2017.



Παραδίδονται οι ακτές του Παλαιού Φαλήρου που είχαν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα

Παραδίδεται αύριο προς χρήση στο κοινό, το πρώτο τμήμα από τις παραλίες του Σαρωνικού Κόλπου, οι οποίες επλήγησαν από ρύπανση την οποία προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη 2». Πρόκειται για τις ακτές του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ο καθαρισμός των οποίων από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό ολοκληρώθηκε.



Υπ. Ναυτιλίας: Βελτιωμένη η κατάσταση στο Σαρωνικό

Ενημέρωση για την πορεία της επιχείρησης απορρύπανσης του Σαρωνικού εξέδωσε το υπ. Ναυτιλίας, μετά την αποψινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου.

Σύμφωνα με το ΥΕΝ, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:



Πετρελαιοκηλίδα: Ποιοι δικαιούνται αποζημιώσεις

Συνομιλίες και επαφές με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύση Καλαματιανό αλλά και ανώτερα στελέχη του λιμενικού σώματος, είχαν από το διάστημα από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι του Διεθνούς Ταμείου Αποζημίωσης Ζημιών Ρύπανσης από πετρέλαιο («ΙΟPC»).



Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης: Αισθητή βελτίωση στην εικόνα των ακτών από τη ρύπανση

Αισθητή βελτίωση στην εικόνα των ακτών του διαπιστώνει ο Δήμος Ελληνικού– Αργυρούπολης, 13 ημέρες μετά τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ».