Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Περσικος κόλπος



Κρίση στον Περσικό Κόλπο: Που έχει κρυμμένα ο Τραμπ πάνω από 640 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο

Μετά τις επιθέσεις στα διυλιστήρια της Aramco στη Σαουδική Αραβία και την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου σε υψηλα 30ετίας, ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης των «αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων» αν αυτό κριθεί αναγκαίο και προκειμένου να αποφευχθούν πιέσεις στην αύξηση των τιμών των προϊόντων που θα μείωναν την αγοραστική δύναμη των Αμερικανών.



Παραλίγο θερμό επεισόδιο στον Περσικό Κόλπο: ιρανική πυραυλάκατος ήρθε αντιμέτωπη με αμερικανικό πλοίο

Πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού του Ιράν ήρθε αντιμέτωπη με πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο, ενώ προειδοποίησε το αμερικανικό πλοίο να παραμείνει μακριά από ιρανικό αλιευτικό σκάφος που είχε υποστεί βλάβη, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasmin News Agency.



Ναυτικές ασκήσεις από το Ιράν στον Περσικό κόλπο

Ναυτικές ασκήσεις στον Περσικό Κόλπο αλλά και τον Ινδικό ωκεανό ξεκίνησε σήμερα το Ιράν σύμφωνα με δηλώσεις διοικητή του ναυτικού της Τεχεράνης.

Οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιούνται μετά την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ και μετά.



Η Βρετανία θέλει να τα ξαναβρεί με τις χώρες του Περσικού Κόλπου

Η Βρετανία "επέστρεψε" στον Κόλπο και πρόκειται να ενισχύσει τους δεσμούς στην περιοχή, δήλωσε χθες Παρασκευή ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον λίγο πριν πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία.