Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Περλ Χάρμπορ



Πέθανε στα 102 του χρόνια ο τελευταίος επιζών αμερικανικού πολεμικού πλοίου στο Περλ Χάρμπορ

Ο τελευταίων επιζών του USS Arizona, του αμερικανικού πολεμικού που έμεινε στην ιστορία διότι βυθίστηκε όταν ο ιαπωνικός αυτοκρατορικός στρατός βομβάρδισε το Περλ Χάρμπορ, πέθανε στα 102 του χρόνια, όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα οργάνωση αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης.



Η υπόσχεση του Iάπωνα Πρωθυπουργού στο Περλ Χάρμπορ

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε πραγματοποίησε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο Περλ Χάρμπορ μαζί με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα χθες, Τρίτη, στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης της Ιαπωνίας στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και υποσχέθηκε ότι η χώρα του δεν θα κάνει ποτέ ξανά πόλεμο.



Τους νεκρούς του Περλ Χάρμπορ τίμησαν Ομπάμα και Άμπε

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε επισκέφθηκαν μαζί το Περλ Χάρμπορ, στις νήσους της Χαβάης, σε μια συμβολική κίνηση που σκόπευε να τονίσει την ισχύ της αμερικανοϊαπωνικής συμμαχίας χθες, λίγες εβδομάδες προτού αναλάβει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών ο ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ.



Ιστορική επίσκεψη του Ιάπωνα πρωθυπουργού στο Περλ Χάρμπορ

Στην πρωτεύουσα της Χαβάης, Χονολουλού, έφτασε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης, στη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί το Περλ Χάμπορ συνοδεία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.



Ο βομβαρδισμός του Περλ Χάρμπορ μέσα από το φωτογραφικό φακό

Σαν σήμερα, 75 χρόνια πριν, στρατιώτες που υπηρετούσαν στον αμερικανικό στόλο στο Περλ Χάρμπορ, στη Χαβάη ξεκινούσαν τη μέρα τους, δίχως να υποψιάζονται τίποτα από όσα θα ακολουθούσαν.



Στο Περλ Χάρμπορ ο Αμπε - Πρώτη επίσκεψη Ιάπωνα πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ανέφερε τη Δευτέρα ότι θα επισκεφθεί τη Χαβάη στις 26 και 27 Δεκεμβρίου για συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και εις μνήμη των θυμάτων της ιαπωνικής επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ, πριν από 75 χρόνια.