Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Περιβόλι της Παναγίας



«24 ΩΡΕΣ» στο Άγιον Όρος – Το Α΄ Μέρος του Oδοιπορικού στο διαμάντι της Ορθοδοξίας…

Οι «24 ΩΡΕΣ» μας ταξιδεύουν στο Περιβόλι της Παναγίας μέσω ενός μνημειακού αφιερώματος, φέρνοντας στο φως προσωπικές ιστορίες μοναχών, διακονήματα, αλλά και γεγονότα που ακούγονται, αλλά και βιώνονται από κάθε προσκυνητή…



Άγιο Όρος: Αυτόκλητοι «ερευνητές» εξαπολύουν βρώμικη προπαγάνδα

Άγιο Όρος: Καθώς η περιπέτεια υγείας του Βατοπαιδινού Ηγούμενου Εφραίμ ευτυχώς έληξε με αίσιο τρόπο, έπειτα από 51 ημέρες νοσηλείας σε ΜΕΘ, βλέπουμε πως ξεκινά ένας νέος γύρος φτηνής προπαγάνδας και πολεμικής, όχι μόνο κατά του Εφραίμ, άλλα και συνολικά κατά του Αγίου Όρους.



Ο Πρέσβης του Ισραήλ στο Άγιον Όρος

Ιερές Μονές του Αγίου Όρους επισκέφθηκε και περιηγήθηκε επί 4 ημέρες ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι. Ο κ. Αμράνι έφτασε στο Περιβόλι της Παναγιάς την περασμένη Παρασκευή συνοδευόμενος από τον Ειδικό Απεσταλμένο για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού κ. Ευστάθιο Λιανό-Λιαντή.



ΕΡΤ3 - "Βότανα, καρποί της γης, στο περιβόλι της Παναγιάς"

Η Βάλια, σε ένα ταξίδι λίγων μόνο ωρών από τη Θεσσαλονίκη, επισκέπτεται ένα κόσμο έξω από τον κόσμο, τον απέραντο φυσικό βοτανικό κήπο του Αγίου Όρους. Οδηγός της σε αυτή την εμπειρία η Αγιορετική Εστία, ο επίσημος εκπρόσωπος της Ιεράς Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.



ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Γιατί ονομάστηκε "Περιβόλι της Παναγίας";

Για να μάθουμε πώς το Άγιο Όρος ονομάστηκε «Περιβόλη της Παναγίας» θα πρέπει να ανατρέξουμεστην παράδοση.