Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Περιοδοντίτιδα



Αυξημένος ο κίνδυνος άνοιας για τους ανθρώπους με περιοδοντίτιδα και απώλεια δοντιών

Η κακή περιοδοντική υγεία και η απώλεια δοντιών μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο τόσο γνωστικής εξασθένησης όσο και άνοιας, συμπέρανε μια νέα επιστημονική φινλανδική μελέτη.



Υπέρταση και περιοδοντίτιδα - Πώς συνδέονται

Οι άνθρωποι με περιοδοντίτιδα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.



Αμφίδρομη η σχέση σακχαρώδους διαβήτη και περιοδοντίτιδας

Η περιοδοντίτιδα και ο σακχαρώδης διαβήτης είναι δύο χρόνια νοσήματα που ταλαιπωρούν χιλιάδες Έλληνες και η επίπτωση των οποίων αυξάνεται με την ηλικία.

 



Η περιοδοντίτιδα σχετίζεται με τον καρκίνο στις γυναίκες μέσης και τρίτης ηλικίας

Η περιοδοντική νόσος  ή περιοδοντίτιδα- σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση διαφόρων ειδών καρκίνου στις γυναίκες, ιδίως σε εκείνες με μεγαλύτερη ηλικία που έχουν πλέον εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Ο αυξημένος κίνδυνος αφορά τόσο τις καπνίστριες, όσο και τις μη καπνίστριες.



Προσοχή στην περιοδοντίτιδα μετά τα 55 στις γυναίκες

Η περιοδοντίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος των ούλων και του συνδετικού ιστού, που περιβάλλει τα δόντια. Σχεδόν το ένα τρίτο των ανθρώπων άνω των 60 ετών μπορεί να χάσει όλα ή σχεδόν όλα τα δόντια του λόγω περιοδοντίτιδας.



H στοματική υγεία συνδέεται με το εγκεφαλικό και τον διαβήτη

Η περιοδοντίτιδα, η μόλυνση των ούλων που καταστρέφει τον μαλακό ιστό και τα οστά που στηρίζουν τα δόντια, αποτελεί πρόωρη ένδειξη για διαβήτη τύπου 2 ενώ αυξάνει τον κίνδυνο και για εγκεφαλικό.