Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

περικοπές συντάξεων



"Κεραυνός εν αιθρία" στις συντάξεις: Ποιοι χάνουν έως και δύο μισθούς τον χρόνο

Με βάση την απόφαση του Eurogroup της Πέμπτης, η χώρα έχει δεσμευτεί με σκληρά μέτρα τα οποία θα ξεκινήσουν  να εφαρμόζονται από το 2019.

Τα «αποκαλυπτήρια» των νέων μέτρων θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι, αμέσως μετά την ψήφισή τους, όπως με την έκδοση των νέων συντάξεων με βάση τον Νόμο Κατρούγκαλου. 



Απόφαση «βόμβα» του ΣτΕ: Νόμιμες οι περικοπές συντάξεων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου

Υπέρ του επανυπολογισμού και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς ψήφισε χθες το βράδυ το ΣτΕ.



Mετά το «ναυάγιο» της διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο, η κυβέρνηση διασκεδάζει τις εντυπώσεις και καθησυχάζει... "απίστους"!

Με τη φράση «είμαστε κυρίαρχη κυβέρνηση», ξεκίνησε την κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.



Γ. Κατρούγκαλος: Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές συντάξεων

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περικόψει ξανά τις συντάξεις, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

«Το εισόδημά τους είναι αδύναμο και πρέπει να το προστατεύσουμε» σημείωσε ενδεικτικά, απορρίπτοντας τις αξιώσεις περί νέου «μαχαιριού» στις συντάξεις.



Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει περικοπές συντάξεων και υφεσιακά μέτρα

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει περικοπές συντάξεων και υφεσιακά μέτρα, είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε πως δεν τον απασχολεί θέμα οικουμενικής κυβέρνησης και αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάσει τη δεδηλωμένη, τότε θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα.