Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ



Η Ακολουθία του Επιταφίου στα Τίρανα (ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν στους Ορθόδοξους ναούς της Αλβανίας προκειμένου να συμμετάσχουν στην ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και την περιφορά του η οποία έλαβε χώρα σε πολλές πόλεις.



Μέσα στη θάλασσα έγινε η περιφορά του Επιταφίου στο Τολό Αργολίδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η περιφορά του Επιταφίου στο Τολό του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, έγινε μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα , με τη μεγαλύτερη διαδρομή μέσα στη θάλασσα.



Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν

Μήνυμα ενότητας απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την περιφορά του Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής καλώντας να «προσθέσουμε απόψε την παράκληση να μας φωτίσει ο Χριστός, ώστε να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν. Αυτό ζητά όχι μόνο ο Χριστός, αλλά και η πατρίδα».

 

Γιατί η περιφορά του Επιταφίου γίνεται το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην Κέρκυρα;

Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι μία μοναδική εμπειρία. Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα πλαισιώνεται από εκδηλώσεις, τα κυριότερα όμως έθιμα λαμβάνουν χώρα το Μεγάλο Σάββατο.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, από νωρίς τελείται το έθιμο του σεισμού στο ναό της Παναγίας των Ξένων, σαν αναπαράσταση του γεγονότος της Ανάστασης του Κυρίου.