Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

περιφερειακα



Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την παραχώρηση των 10 περιφερειακών λιμανιών

Το νομοσχέδιο με το οποίο παραχωρούνται τα λιμάνια ονομάζεται «για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. – Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».



Ένα δισ. ευρώ δάνειο στην Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Δάνειο, ύψους σχεδόν ενός δισ. ευρώ (968,4 εκατ. ευρώ) εξασφάλισε η Fraport Greece, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέρος του αντιτίμου για την 40ετή παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Η μακροπρόθεσμη δανειοδοτική σύμβαση υπεγράφη με κοινοπραξία πέντε τραπεζικών ομίλων, ήτοι τις: 



Τα αναλυτικά σχέδια της Fraport για το «λίφτινγκ» στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Επενδύσεις 330 εκατ. ευρώ ως το 2021 για τη βελτίωση και τον εκμοντερνισμό των 14 περιφερειακών αεροδρομίων προβλέπει το σχέδιο της Fraport Greece που περιμένει να αναλάβει τη διαχείριση και τη λειτουργία τους. Στην υπόλοιπη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης θα πραγματοποιήσει επιπλέον έργα συντήρησης και αναβάθμισης στα αεροδρόμια, υλοποιώντας συνολικά επενδύσεις ύψους 1 δισ.



«Παγώνουν» μέχρι νεωτέρας οι επενδύσεις στα 23 περιφερειακά αεροδρόμια

«Παγώνει» το υπουργείο Υποδομών όλα τα έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης στα 23 περιφερειακά αεροδρόμια, εάν δεν ολοκληρωθεί η μεταβίβασή τους στο νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.



Στον αέρα η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων - Κίνδυνος για "τρύπα" 10 δισ. στα έσοδα

Η συμφωνία για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα εξαιτίας μια εμμονής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Ολα ξεκίνησαν από την εμμονή που δείχνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να ξεκινήσει έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2017, δηλαδή λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.



Το ΣτΕ ενέκρινε την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Στην απόρριψη έξι προσφυγών από ελληνικά συνδικάτα, οργανώσεις και θεσμούς κατά της συμφωνίας με τη Fraport για την άμεση διαχείριση των 14 ελληνικών αεροδρομίων, προχώρησε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.