Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

πεινα



Υεμένη: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες αποστεωμένων παιδιών στα νοσοκομεία

Το αποστεωμένο τρίχρονο αγόρι αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή σε νοσοκομείο της ορεινής πόλης Χατζιά στην Υεμένη: τα κόκαλά του προσπαθούν να πάρουν ανάσα...

Ο πατέρας του, Αλί αλ-Χατζάι, αγωνιά για την επιβίωσή του, όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» συνεχίζοντας να δημοσιεύει φωτογραφίες παιδιών που αργοπεθαίνουν. 



Περίπου 85.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν πεθάνει από πείνα στην Υεμένη

Με τον πόλεμο στην Υεμένη να μαίνεται, η τραγωδία που εξελίσσεται μπορεί να χαρακτηριστεί έως και απερίγραπτη.

 

Είναι ενδεικτικό ότι 85.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν χάσει τη ζωή τους από οξύ υποσιτισμό μέσα σε διάστημα τριών ετών (2015-2018), όπως αναφέρει η έκθεση της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Save the Children.



Στοιχεία σοκ: Πάνω από τα μισά παιδιά του πλανήτη απειλούνται από τον πόλεμο, τη φτώχεια ή τις διακρίσεις

Περισσότερα από τα μισά παιδιά παγκοσμίως κινδυνεύουν από τη φτώχεια, τις συγκρούσεις και τις διακρίσεις εις βάρος των κοριτσιών, σύμφωνα με τη βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children.



Έληξε η απεργία πείνας και δίψας κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο κρατούμενος B.Δ. έκανε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου και κρατείται. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης ο κρατούμενος διέκοψε σήμερα την απεργία πείνας και δίψας ενώ μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:



Ποια παίκτρια του Survivor δήλωσε ότι έκλαψε από την πείνα

Οι κακουχίες φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να καταβάλουν τους παίκτες του Survivor. Τόσο η πείνα, όσο και οι άσχημες καιρικές συνθήκες, δυσκολεύουν πολύ τη διαβίωσή τους.

Στο χθεσινό συμβούλιο του νησιού, είδαμε την Ελένη Χατζίδου να "λυγίζει" και να παραδέχεται ότι από την πείνα έχει αρχίσει να ξεχνάει πράγματα, αλλά και ότι έχει βάλει τα κλάματα.



Άφησε τη θετή της κόρη να πεθάνει από την πείνα

Η άτυχη 16χρονη, που πέθανε τον Οκτώβριο του 2016, ζύγισε μόλις 38 κιλά. Ανατριχιαστικές φωτογραφίες της αποκαλύπτουν την αλήθεια. Το σώμα της ήταν μέσα στα αίματα και τις γρατζουνιές αφού λιμοκτόνησε και εγκαταλείφθηκε να πεθάνει στο πάτωμα από τη θετή της μητέρα.