Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

παυλος μελας



Η κα Μαρία – Ελευθερία Γιατράκου για τον Παύλο Μελά

Με την τέλεση της Ι. Ακολουθίας του Αγιασμού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου ξεκίνησαν την Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, οι εσπερινές Κατηχητικές συνάξεις πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με τον γενικό τίτλο: «Εις Οικοδομήν του Σώματος του Χριστού».



Σαν σήμερα το 1904 πέθανε ο στρατιωτικός - σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Ο Παύλος Μελάς γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1870 στη Μασσαλία, όπου ο πατέρας του Μιχαήλ Μελάς (1833-1897) δραστηριοποιούταν ως έμπορος. Το 1886 εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων και εξήλθε ως ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού στις 8 Αυγούστου του 1891.



Ξεκίνησε η αλλοίωση της ελληνικής Ιστορίας για χάρη των Σκοπιανών: Εκτός διδακτέας ύλης ο Παύλος Μελάς

Στην Συμφωνία των Πρεσπών στην παράγραφο 5 του άρθρου 8 προβλέπεται ότι θα δημιουργηθεί μια κοινή διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα έχει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει σχολικά εγχειρίδια αλλά και συνοδευτικό υλικό, όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας κλπ. 



Η ζωή και η δράση του μακεδονομάχου Παύλου Μελά που δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 1904

Ο Παύλος Μελάς (29/03/1870 – 13/10/1904) ήταν αξιωματικός πυροβολικού του ελληνικού στρατού. Ήταν γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη.

Ήταν από τους πρωτεργάτες του Μακεδονικού αγώνα και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην περιοχή της Μακεδονίας.