Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων



Η κάθοδος της Εικόνος της Θεοτόκου στη Γεσθημανή (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Η τελετή καθόδου της Εικόνας της Κομήσεως της Θεοτόκου πραγματοποίηθηκε σήμερα Παρασκευή 12/25 Αυγούστου 2023, πραγματοποιήθηκε μετά την Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του Μετοχίου της Γεθσημανής, στο οποίο φυλάσσεται η Εικόνα της.



Η τελετή του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο νους των απανταχού Ορθοδόξων χριστιανών στρέφεται στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου λαμβάνει χώρα η τελετή του Αγίου Φωτός. Παρά τους περιορισμούς και τα μέτρα της ισραηλινής αστυνομίας ήδη από νωρίς το πρωί εκατοντάδες προσκυνητές έχουν συγκεντρωθεί στο Ιερό Προσκύνημα.



Στην Ελλάδα σήμερα το Άγιο Φως – Η ελληνική αποστολή στον Ναό της Αναστάσεως

Σημείο αναφοράς για την Ορθοδοξία σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί σήμερα ο Πανίερος Ναός της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Και όσοι βρεθούν σήμερα εκεί αναμένεται να βιώσουν το θαύμα του Αγίου Φωτός.

Της Δέσποινας Σωτηρίου 



Επίθεση ακραίων την ώρα της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό μνήμα στη Γεσθημανή – Καταγγελία από το Πατριαρχείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ με τις επιθέσεις των ακραίων ριζοσπαστικών ομάδων πλέον να λαμβάνουν χώρα μέσα στους ιερούς τόπους των Χριστιανών καταδικάζει για ακόμη μία φορά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλώντας σε άμεση κινητοποίηση τη διεθνή κοινότητα.



Το μύρο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου καθαγιάστηκε στα Ιεροσόλυμα (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Με το άγιο μύρο ο βασιλιάς Κάρολος θα λάβει το χρίσμα κατά την τελετή στέψης του στο αβαείο του Ουέστμινστερ την 6η Μαΐου.



Πανάγιος Τάφος: Στο φως σπουδαία ευρήματα από τις εργασίες συντήρησης στο δάπεδο της Ροτόντας (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Νεότερα αρχαιολογικά ευρήματα αποκάλυψαν οι πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές στο δάπεδο της Ροτόντας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.