Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 -

Πατριαρχείο ΙεροσολύμωνΑνησυχία Μπάιντεν για τις προκλήσεις κατά των χριστιανών στην Ιερουσαλήμ

Θετικός να συναντηθεί με τους Αρχηγούς των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ σε επικείμενη επίσκεψή του στο Ισραήλ εμφανίζεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

 

«Κανονικά» η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως – Οι τελευταίες πληροφορίες

Κανονικά αναμένεται να τελεστεί τελικά η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως, καθώς φαίνεται ότι διευθετήθηκε η διαφορά, που προέκυψε μεταξύ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με τις ισραηλινές αστυνομικές αρχές, ύστερα από πολύωρες διαβουλεύσεις.Τριήμεροι εορτασμοί της Λαύρας του Αγίου Σάββα στην Ιουδαία..ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι τριήμεροι εορτασμοί της μνήμης του οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, του οσίου Σάββα του ηγιασμένου και του Αγίου Νικολάου έλαβαν χώρα από την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 (4-6 Δεκεμβρίου με το παλαιό εορτολόγιο) στην Ιερά Λαύρα του Οσίου Σάββα που βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας.Στον Πατρ. Ιεροσολύμων η Μαρέβα Μητσοτάκη (βίντεο)

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο είχε νωρίτερα σήμερα η σύζυγος του πρωθυπουργού, κ. Μαρέβα Μητσοτάκη συνοδευόμενη από τον γιο της.

Η κ. Μητσοτάκη βρίσκεται στο Ισραήλ μαζί με το σύζυγό της, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.Σε «απευθείας σύνδεση» η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

Η Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ είναι βουβή. Οι Ιεροί  Τόποι που γέμιζαν αυτές τις ημέρες με δεκάδες χιλιάδες πιστούς είναι άδειοι. Και ο Ιερός Ναός της Αναστάσεως, εκεί που βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος του Κυρίου είναι κλειστός για τους πιστούς.