Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

πατριαρχείο Αλεξανδρείας



Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Επίσκοπο Μπουκόμπας (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Παρακολουθήστε το Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο που διοργάνωσαν η Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας και το ψηφιακό περιοδικό «Πεμπτουσία» τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022.



Ένας χρόνος από την κοίμηση του Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρου – Οι Θεολόγοι φοιτητές τίμησαν τη μνήμη του

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την κοίμηση του Ιεραπόστολου Ιεράρχη μακαριστού Μητροπολίτη Κινσάσας κυρού Νικηφόρου ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 72 ετών στις 27 Ιουλίου 2021 και ετάφη στην Ιερά Καλύβη των Αγίων Αρχαγγέλων της Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννας στο Άγιον Όρος.  



Το μυστήριο του Γάμου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ζάμπιας

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν ο Γαβριήλ και η Παυλίνα με το μυστήριο του γάμου να τελείται στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μαπούτο με συγγενείς και φίλους να τους συνοδεύει στο πρώτο κοινό ταξίδι της ζωής τους.



Αντίδραση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για την Ρωσική Εξαρχία στην Αφρική

 

Με επίσημη ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας αντιδρά στην απόφαση του Πατριαρχείου Ρωσίας να δημιουργήσει Εξαρχία στα όρια της δικαιοδοσίας της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας, εκφράζοντας την θλίψη του για την Συνοδική αυτή απόφαση.



Ευχαριστίες της Επισκοπής Μπουκόμπας στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου

Η μνήμη του Οσίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού εορτάστηκε στην Επισκοπή Μπουκόμπας την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, καθώς ο Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος Μπουκόμπας Τανζανίας Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης ευλαβείται και τιμά τον άγιο από τα χρόνια της διακονίας του στην Αρναία Χαλκιδικής.



«Τετέλεσται, δηλαδή τα πάντα τώρα αρχίζουν»

«Τετέλεσται, δηλαδή τα πάντα τώρα αρχίζουν» αναφέρει σε επίκαιρη ανάρτησή της, η Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου, κ. Προδρόμου.