Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

πατμος



Αρκιοί: Ένας και μοναδικός μαθητής στην παρέλαση φέτος

Ένας μαθητής παρέλασε μόνος του στο μικρό νησί των Δωδεκανήσων, τους Αρκιούς, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.



Το σπουδαίο χριστιανικό μνημείο που βρίσκεται στην Πάτμο

Σκαρφαλωμένο σε έναν λόφο μακριά από τα αδιάκριτα μάτια, αυτό το σπήλαιο έμελλε να γίνει αποφασιστικής σημασίας για την ιστορία και τη διάδοση του χριστιανισμού.

Για το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης ο λόγος, το σπουδαίο μνημείο της Πάτμου όπου κατέφυγε ο Ιωάννης το 95 μ.Χ., όταν εξορίστηκε από τον αυτοκράτορα Δομητιανό στο ελληνικό νησί.



Ταξίδι στην Πάτμο, το πιο ατμοσφαιρικό νησί του Αιγαίου

Πώς μπορείς να πας στην Πάτμο και να μη φύγεις ερωτευμένος μαζί της; Η απάντηση είναι μία: Δε μπορείς.



Πάτμος: Με 36 ψήφους διαφορά εξελέγη ο νέος δήμαρχος

Με 36 ψήφους διαφορά εξελέγη δήμαρχος της Πάτμου ο Ελευθέριος Πέντες υπερισχύοντας του νυν δημάρχου Γρηγόρη Στόικου.

Ο κ. Πέντες είναι 32 χρόνων και συγκέντρωσε 1.028 ψήφους (ποσοστό 50,89%), ενώ ο νυν δήμαρχος κ. Στόικος πήρε 992 ψήφους(ποσοστό 49,11%).



CNN για Πάτμο: Το μέρος που ξεκινά το τέλος του κόσμου!

Αφιέρωμα στο νησί της Πάτμου πραγματοποίησε το CNN. Όπως χαρακτηριστικά γράφει στην εισαγωγή του κειμένου του, «μπορεί να μοιάζει ένας τυπικός καλοκαιρινός προορισμός στην Ελλάδα, σίγουρα όμως δεν είναι. Οι περισσότεροι αντίθετα το έχουν στο μυαλό τους σαν το μέρος που ξεκινά το τέλος του κόσμου».



Ξεκινά στην Πάτμο το 17ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

Κοσμοπολίτισσα και συγχρόνως αξιοσέβαστη, η Πάτμος υποδέχεται και πάλι το 17ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής από τις 29 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου.

Το ιδιαίτερο αυτό Φεστιβάλ ξεχωρίζει για το περιεχόμενο του προγράμματός του αλλά και τον τόπο διεξαγωγής του: τον υπαίθριο χώρο μπροστά από το σπήλαιο όπου ο Ιωάννης φέρεται ότι έγραψε την «Αποκάλυψη».