Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

παταξη



FT: Προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πατάξει τις ελληνικές ανεξάρτητες αρχές;

«Ελλάδα: Η ανεξαρτησία υπό αμφισβήτηση;». Με αυτόν τον τρόπο τιτλοφορούν ανάλυσή τους οι «Financial Times» - την οποία υπογράφουν οι Jim Brunsden και Kerin Hope- αναφερόμενοι, όμως, όχι στην ανεξαρτησία της χώρας αλλά στο κατά πόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ως βασικό της στόχο να πατάξει την ελευθερία των ανεξάρτητων αρχών που λειτουργούν στη χώρα.



Τσουκαλάς: «Η μάχη για την πάταξη της ασυδοσίας των καναλιών έχει τα «πάνω» και τα «κάτω» της»

Σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής γγ Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς τονίζει ότι η μάχη για την πάταξη της ασυδοσίας των καναλιών έχει τα «πάνω» και τα «κάτω» της εκφράζοντας συγχρόνως την πεποίθησή του ότι η μάχη αυτή θα κερδηθεί για την κυβέρνηση. 



Συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας θα μεταβεί ελληνική αποστολή εικοσιπέντε στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας Kαταπολέμησης της Διαφθοράς και της Οικονομικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη, την Κυριακή 10 Ιουλίου.



Ειδικό σώμα πάταξης του παραεμπορίου ζητάει ο Μίχαλος

Την πρόταση για σύσταση ειδικού σώματος πάταξης παραεμπορίου επανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση πάταξη του φαινομένου, το οποίο έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας για την αγορά, καθώς σε ετήσια βάση το παραεμπόριο προκαλεί απώλεια φορολογικών εσόδων 6 έως 8 δισ. ευρώ, ενώ ο διαφεύγων τζίρος από την αγορά φτάνει τα 25 δισ.



Μέτρα για την πάταξη της γραφειοκρατίας με εγκύκλιο Κουρουμπλή

Με εγκύκλιο που υπογράφουν ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο απλούστευσης των  διοικητικών διαδικασιών από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.



Ερντογάν: Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε την τρομοκρατία

Tην αποφασιστικότητα της χώρας του να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία ενισχύουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μετά τη νέα βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αγκυρας. «Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του» τόνισε.