Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

παπουα



Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα: Τουλάχιστον 30 οι νεκροί

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό 7,5 βαθμών που συγκλόνισε το κεντρικό τμήμα της Παπούας-Νέας Γουινέας, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό των τοπικών μέσων ενημέρωσης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αγωνίζονται για να φτάσουν σε ορεινές ζώνες που επλήγησαν από τον σεισμό.



Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Παπούα Νέα Γουινέα στις 19:44 (ώρα Ελλάδος) το απόγευμα της Κυριακής.  

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών το επίκεντρο του σεισμού των 7,6 Ρίχτερ εντοπίζεται 92 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης Ποργκέρα.



Εξέγερση σε φυλακή στην Παπούα Νέα Γουινέα: 17 κρατούμενοι νεκροί

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών στην Παπούα Νέα Γουινέα πυροβόλησαν και σκότωσαν 17 κρατουμένους που ξεσηκώθηκαν σε μαζική εξέγερση, σύμφωνα με σημερινές αναφορές των τοπικών ΜΜΕ, ενώ αναζωπυρώνεται η δημόσια ανησυχία αναφορικά με τους υπεράριθμους κρατουμένους.



Έληξε ο συναγερμός για τσουνάμι στην Παπούα της Νέας Γουινέας

Σεισμός μεγέθους 8 βαθμών σημειώθηκε 47 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Αράουα, στο νησί Μπούγκενβιλ της Παπούας Νέας Γουινέας και το εστιακό του βάθος ήταν 154 χιλιόμετρα, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

 



Σεισμική δόνηση μεγέθους 8 βαθμών στην Παπούα Νέα Γουινέα

Σεισμός μεγέθους 8 βαθμών έγινε σε απόσταση 157 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Ραμπάουλ, στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Η εκδήλωση ενός ευρέως καταστροφικού τσουνάμι, είναι πιθανή μετά το σεισμό μεγέθους 8 βαθμών που έπληξε την Παπούα Νέα Γουινέα, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.



Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών έγινε σε απόσταση 182 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης Ραμπάουλ, στην Παπούα Νέα Γουινέα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 57 χιλιόμετρα.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή καταστροφές.