Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

0 °C

Σήμερα, 19. Ιανουαρίου 2021

παπακωσταΚικίλιας για Παπακώστα: "Αντάλλαξε τη θέση της στα εθνικά θέματα με μια υπουργική καρέκλα"

«Η κυρία Παπακώστα ψηφίστηκε από τον κόσμο για να κάνει αντιπολίτευση και τελικά αντάλλαξε τη θέση της στα εθνικά θέματα με μια υπουργική καρέκλα», είπε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ και προσέθεσε: «Αντί να ασχολείται με το πώς θα επανέλθει η ασφάλεια και η τάξη στις γειτονιές μας και στις πόλεις μας, βλέπω ότι βρίσκεται σε σύγχυση».Παπακώστα: "Καταθέτω αγωγή στον κ. Μητσοτάκη γιατι θέλει να με εξοντώσει πολιτικά"

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα σε ανακοίνωση της θα καταθέσει αγωγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «στοχοποίησή της». Πιο συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην ΕΡΤ1 η κ. Παπακώστα υποστήριξε πως η αγωγή της «έχει να κάνει με συκοφαντική δυσφήμιση, με τις ψευδείς ειδήσεις» και την απόπειρα «πολιτική της εξόντωσης».Παπακώστα: "Ψήφισα την Συμφωνία των Πρεσπών για εθνική ωφέλεια"

«Το κριτήριο βάσει του οποίου ψήφισα για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι η εθνική ωφέλεια» δηλώνει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα συμπληρώνοντας ότι «η βάση αυτής της απόφασης είναι η επιθυμία να θέσουμε γερές βάσεις για την ανάδειξη της Ελλάδας σε ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη». H κ.Προς το "Ναι" η Παπακώστα για την Συμφωνία των Πρεσπών

Θετική απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε η Κατερίνα Παπακώστα αν και δήλωσε ότι θα λάβει την τελική της απόφαση έως το βράδυ που θα συνεδριάσει το κόμμα που ηγείται, η Νέα Ελληνική Ορμή.  Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, που κρατά κλειστά τα χαρτιά της, υποστήριξε ότι οι βουλευτές θα αποφασίσουν με συνείδηση και με ελεύθερη εντολή τι θα πράξουν απόψε.Παπακώστα: Η συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας θα πρέπει να επιτευχθεί πριν από τις εκλογές

«Είναι άλλο πράγμα ο χωρισμός του κράτους από την εκκλησία και άλλο η απο-ορθοδοξοποίηση, που κάποιοι προσπάθησαν να πουν ότι επιχειρείται μέσα από μία συζήτηση, μέσα από έναν καλόπιστο διάλογο.

 Παπακώστα: Οι προϋπόθέσεις για να ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την πρόθεσή της να υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με αστερίσκους, εξέφρασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η κυρία Παπακώστα τόνισε ότι θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξει ερμηνευτική δήλωση για την γλώσσα και την εθνότητα που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία.