Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

πάντα



Γιγάντιο πάντα βρέθηκε νεκρό σε επαρχία της Κίνας

Νεκρό στην όχθη ενός ποταμού κοντά στην κομητεία Νταγί της επαρχίας Σιτσουάν βρέθηκε από υπάλληλο του Φυσικού Πάρκου Χαϊσούι ένα γιγάντιο πάντα, θύμα προφανώς της πλημμύρας που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές.



Πάντα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από εγχείρηση στομάχου

Σε στενή ιατρική παρακολούθηση βρίσκεται ένα γιγάντιο πάντα το οποίο υποβλήθηκε σε ιατρική επέμβαση μετά από σοβαρή στομαχική διαταραχή. 

Το τετράχρονο αρσενικό πάντα Σενγκ Τζίου, το οποίο ζει στον Ζωολογικό Κήπο του Χανγκτζόου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από την Παρασκευή, ημέρα που χειρουργήθηκε. 
 



Γεννήθηκε ένα σπάνιο μωρό πάντα! Ο λόγος ... οι ιδιαίτεροι γονείς του!

Το πρώτο μωρό πάντα από γονείς που ζουν ο ένας ελεύθερος στη φύση και ο άλλος σε καθεστώς αιχμαλωσίας γεννήθηκε νωρίς χθες στην νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν.



Δύο γιγαντιαία πάντα ταξίδεψαν από την Κίνα στην Ολλανδία

Δύο γιγαντιαία πάντα, με τα ονόματα Γιου Γουέν και Σινγκ Για, έφτασαν από την Κίνα στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ  το απόγευμα της Τετάρτης και θα παραμείνουν για τα επόμενα 15 χρόνια σε ζωολογικό κήπο στην Ολλανδία. 

Έτσι, η Ολλανδία γίνεται η 7η στην Ευρώπη, που φιλοξενεί το υπό εξαφάνιση κινεζικό είδος λευκής αρκούδας.



Απεβίωσε το μεγαλύτερο αρσενικό πάντα του κόσμου

Ο Παν Παν, το πιο ηλικιωμένο αρσενικό πάντα του κόσμου απεβίωσε σε ηλικία 31 ετών, έχοντας γίνει πατέρας περισσότερες από 130 φορές, με τους απογόνους του να αναλογούν σε περισσότερο από το 25% όλων των πάντα που έχουν γεννηθεί σε αιχμαλωσία στον πλανήτη.



Σικάγο: Νεογέννητα κόκκινα πάντα στον ζωολογικό κήπο Λίνκολν

Την πρώτη τους εμφάνιση μπροστά στο κοινό έκαναν τα δύο νέα μέλη του ζωολογικού κήπου «Λίνκολν» στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Πρόκειται για δύο νεογέννητα κόκκινα πάντα, τα οποία ακούν στα ονόματα Sheffield και Waveland. Τα συγκεκριμένα ονόματα έχουν δοθεί και σε δύο οδούς, οι οποίες διασταυρώνονται στο κέντρο του Σικάγο.