Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 -

πανελλήνιες 2025



Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τα γραπτά των πανελληνίων. Η διαδικασία και το κόστος

Οι υποψήφιοι που έλαβαν μέρος στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις έχουν τη δυνατότητα να δουν τα γραπτά τους εάν νιώθουν ότι αδικήθηκαν κατά τη βαθμολόγηση.



Πανελλήνιες 2025: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η διαδικασία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, σηματοδοτώντας την έναρξη της τελικής φάσης της διαδικασίας για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Επόμενος σταθμός, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουλίου.



Πανελλήνιες 2025: Η σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού. Ως πότε θα παραμείνει ανοικτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Ξεκινά σήμερα, Τρίτη 8 Ιουλίου, η διαδικασία που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον χιλιάδων υποψήφιων των Πανελλήνιων 2025.



«Τελειώνει» η αγωνία: Στις 25 Ιουλίου η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη στη Βουλή, πώς στις 25 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Απευθυνόμενη στους ίδιους τους υποψήφιους, τους παρότρυνε να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις ενώ δεν πρέπει να παραλείψουν να διερευνήσουν τις προοπτικές κάθε Σχολής.



Πανελλήνιες εξετάσεις: Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού και η σωστή αξιοποίηση των μορίων

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σηματοδοτώντας το τελευταίο βήμα για τους υποψήφιους των πανελληνίων πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.



Πανελλήνιες 2025: Αποκλίσεις στις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ. Από τις 8 Ιουλίου τα μηχανογραφικά

«Σίγουρα θα υπάρχουν αποκλίσεις στις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις πανελλήνιες εξετάσεις.