Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

πανελλήνιες 2018



Πανελλήνιες 2018: Κανένα λάθος στο μηχανογραφικό σύμφωνα με το υπουργείο

Ψευδές και ανυπόστατο» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» περί λαθών στο μηχανογραφικό 2018, που είχε ως αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να δηλώσουν σχολές τετραετείς, αντί πενταετών.



Γαβρόγλου: Εκ του πονηρού τα περί υπονόμευσης του αδιάβλητου των εξετάσεων

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πλήγμα στο αδιάβλητο των εξετάσεων, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. 

 

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»,  ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι «εκ του πονηρού» υποστηρίζεται ότι υπονομεύεται το αδιάβλητο των εξετάσεων.



Πανελλαδικές: Θέματα από εκπαιδευτικούς ανά δήμο ή ανά νομό - Μηχανογραφικά πριν τη Γ' Λυκείου

Εξετάσεις ανά περιφέρεια, νομό ή δήμο για την απόκτηση του απολυτηρίου που θα μετράει κατά 10% στην εισαγωγή για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, σχολές ελεύθερης πρόσβασης, τέσσερα μαθήματα εξεταζόμενα, σύστημα που προσομοιάζει με το σύστημα των δεσμών, κατάργηση των Λατινικών και αντικατάσταση τους με την κοινωνιολογία, προσμέτρηση του βαθμού των θρησκευτικών, επιλογή από τη Β΄λυκείου των



Αλλάζουν ξανά οι Πανελλήνιες - Παρόμοιο σύστημα με τις δέσμες ετοιμάζει το υπουργείο παιδείας

Μετά τον "προεκλογικό" ανασχηματισμό και μέσα στις επόμενες μέρες το υπουργείο παιδείας αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 



Πανελλήνιες 2018: Αναμένεται «βουτιά» στις βάσεις

Πτώση των βάσεων αναμένεται να φέρουν οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στα περισσότερα από τα μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες ολοκληρώνονται (για τα ΓΕΛ) την Τρίτη (19/06).



Επίδομα για τις πανελλήνιες: Ποιοι το δικαιούνται, ποια η διαδικασία;

Εγκύκλιο εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη 23.05.2018, το υπουργείο Παιδείας και αφορά σε πολλούς υποψηφίους που θα συμμετέχουν στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Έχουν το δικαίωμα να λάβουν επίδομα ύψους 350 ευρώ.