Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Πανελλαδικές Εξετάσεις



Πανελλαδικές Εξετάσεις: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα μέσω γραπτού μηνύματος SMS

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχουν και πάλι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν γνώση της βαθμολογίας τους αλλά και της σχολής/τμήματος εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.



Πανελλαδικές 2021: Εκπνέει αύριο η προθεσμία για την οριστική υποβολή του Μηχανογραφικού

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου, εκπνέει η προθεσμία για την οριστική υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων των Πανελλαδικών εξετάσεων.



Πανελλαδικές: Ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές για πληροφορίες και ψυχολογική υποστήριξη

Ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές παροχής πληροφοριών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και ψυχολογικής υποστήριξης για υποψηφίους και τις οικογένειές τους σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.



Τι θα ισχύσει για τις Πανελλαδικές εφέτος και το 2022

Νέα δεδομένα για τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση «φέρνει» το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα.



Πόσο δίκαιες είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις;

Οι βαθμοί των Πανελλαδικών ανακοινώθηκαν και πολλές γκρίνιες ακούστηκαν από υποψηφίους που ένιωσαν αδικημένοι. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ένστασης για τους βαθμούς. Λογικό γιατί διαφορετικά δεν θα ολοκληρωνόταν ποτέ η διαδικασία και δεν θα έβγαιναν οι βάσεις. Το ότι είναι λογικό δε σημαίνει ότι η βαθμολογία είναι δίκαιη.



Πανελλήνιες 2020: Οι πίνακες με τον αριθμό των εισακτέων ανά σχολή- Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας

Ίδιος με πέρυσι παραμένει φέτος ο αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με απόφαση που υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και αφορά στον «Καθορισμό του αριθμού εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021».