Σάββατο 18 Ιουλίου 2026 -

Πανελλαδικές Εξετάσεις

 

Υπουργός Παιδείας: «Ήρθε η ώρα κάποια στιγμή να συζητήσουμε την εναλλακτική των Πανελλαδικών». Βίντεο

Στην συζήτηση για αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και τον ρόλο του Λυκείου αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων, επισημαίνοντας ότι το ισχύον μοντέλο «έχει φτάσει στα όριά του», χωρίς όμως να τίθεται ζήτημα άμεσης κατάργησής του.



Όλες οι αλλαγές στο Λύκειο που φέρνει το Εθνικό Απολυτήριο. Τι θα συμβεί με τις Πανελλαδικές

Το πρώτο βήμα για τη θέσπιση του Εθνικού Απολυτηρίου έγινε, με την έναρξη του εθνικού διαλόγου για το νέο Λύκειο να τοποθετείται εντός Φεβρουαρίου και τη διαδικασία να αναμένεται να διαρκέσει εννέα μήνες. Όπως ξεκαθαρίζεται, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν καταργούνται, καθώς παραμένουν ένα αδιάβλητο σύστημα, τουλάχιστον προς το παρόν.



Ενισχυτική Διδασκαλία για μαθητές γυμνασίου και υποψηφίους Πανελλαδικών

Τη διάθεση 799 εκπαιδευτικών και 410 Υπευθύνων Σχολικών Κέντρων Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, προκειμένου να στελεχωθούν τα Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης και να τεθεί και φέτος σε λειτουργία η Ενισχυτική Διδασκαλία στα γυμνάσια για τα λύκεια της επικράτειας, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.



Πανελλαδικές Εξετάσεις: 17 Ιουλίου κλείνει η πλατφόρμα για το Μηχανογραφικό. Οι βασικές πληροφορίες για την συμπλήρωση του

Μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025, θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).



Ακόμα ένας μηδενισμός γραπτού πανελλαδικών εξετάσεων : Μαθητής είχε στυλό «μικρόφωνο»

Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις προσπάθειας αντιγραφής στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων για το φετινό έτος. Τελευταία περίπτωση είναι ένας υποψήφιος από το Λασίθι, ο οποίος προσπάθησε να αντιγράψει στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας.