Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

panama



Η Δανία πλήρωσε αδρά για να ανακτήσει πληροφορίες από τα Panama Papers

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε πως πλήρωσε περίπου 900.000 δολάρια για να έχει πρόσβαση στα Panama Papers και εντοπίσει εκατοντάδες φερόμενες υποθέσεις φοροδιαφυγής στη χώρα.



Oλα τα ονόματα των Ελλήνων στα Panama Papers - Πασίγνωστα πρόσωπα στη λίστα με τις offshore

Τα λεγόμενα Έγγραφα του Παναμά, τα οποία προκάλεσαν ένα παταγώδες σκάνδαλο καθώς αποκάλυψαν αναρίθμητα κρούσματα φοροδιαφυγής σε παγκόσμιο επίπεδο, δημοσιοποιήθηκαν εν μέρει στο Διαδίκτυο σήμερα, στον ιστότοπο της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).



Panama Papers: Στο φως όλα τα ονόματα

Συνολικά πάνω από 11 εκατομμύρια έγγραφα της εταιρείας οικονομικών συμβούλων Mossack Fonseca που βοηθά στην απόκρυψη περιουσιών μέσω off shore εταιρειών στον Παναμά, διέρρευσαν μέσω της γερμανικής Suddeutsche Zeitung.



«Φωτιές» ανάβουν τα Panama Papers – Δικαστικές έρευνες σε πολλές χώρες

«Φωτιές» σε μία σειρά από χώρες ανάβουν οι αποκαλύψεις των Panama Papers, καθώς πέραν της πολιτικής κρίσης στην Ισλανδία, όλο και περισσότερες πρωτεύουσες διατάσσουν έρευνες.



Ομπάμα για Panama Papers: Παγκόσμιο πρόβλημα η φοροαποφυγή

Θέση για το σκάνδαλο Panama Papers πήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τόνισε πως η φοροαποφυγή –είτε γίνεται με νόμιμα είτε με παράνομα μέσα– είναι ένα «παγκόσμιο πρόβλημα».