Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παναγία των Παρισίων



Σήμερα η πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων μετά την πυρκαγιά

Η πρώτη λειτουργία, δύο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων θα τελεσθεί σήμερα στον ιστορικό καθεδρικό ναό.



Προειδοποίηση-σοκ: Η Παναγία των Παρισίων μπορεί να καταρρεύσει από ισχυρούς ανέμους

Σοβαρά προβλήματα δομικής αστάθειας στην Παναγία των Παρισίων διαπιστώνει μια νέα έκθεση υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο κατάρρευσης του φημισμένου καθεδρικού της γαλλικής πρωτεύουσας σε περίπτωση που σαρώσουν το Παρίσι άνεμοι ταχύτητας 88 χλμ/ώρα.



Η πυρκαγιά «εκτόξευσε» σε πωλήσεις το μυθιστόρημα «Η Παναγία των Παρισίων»

Σε αύξηση των πωλήσεων του μυθιστορήματος του Βίκτορ Ουγκώ «Η Παναγία των Παρισίων» οδήγησε η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στο ναό το απόγευμα της Δευτέρας.



Η καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων μέσα σε 1,5 λεπτό - Συγκλονιστικό βίντεο

Βίντεο, στο οποίο καταγράφεται μέσα σε 1,5 λεπτό, η καταστροφή από τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων, έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική της πόλης.

Δείτε το βίντεο, με τα πλάνα από την Νοτρ Νταμ:

 



Αλιάγας: Η συγκλονιστική φωτογραφία που πόσταρε για την πυρκαγιά στη Notre Dame

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων με χιλιάδες βλέμματα να κοιτούν με δάκρυα στα μάτια την καταστροφή.

Τα γαλλικά και διεθνή μέσα αναπαρήγαγαν από την πρώτη στιγμή το δυσάρεστο συμβάν, ενώ οι φωτογραφίες και τα βίντεο έκαναν τον γύρω του διαδικτύου, προκαλώντας παγκόσμια θλίψη.



Η Παναγία μας κλαίει: Συγκλονιστική περιγραφή για την καταστροφή στην Νοτρ Νταμ

«Τα βιτρό κατεστραμμένα από τις εκρήξεις, το βέλος καταρρέοντας άνοιξε μία οπή επάνω από το ιερό: εικόνα βομβαρδισμού». Είναι η περιγραφή του Φιλίπ Μαρσέ, του γενικού βικάριου της αρχιεπισκοπής του Παρισιού. Ήταν από τους πρώτους που μπήκε στην Νοτρ Νταμ μετά την πυρκαγιά.