Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Παναγία Τήνου



199 Χρόνια από την Εύρεση της Αγίας Εικόνος της Παναγίας Τήνου – Ο ρόλος Της στο ’21

199 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2022, από τη στιγμή που η αξίνα του εθελοντή Δημ. Βλάσση χτύπησε την Ιερή Εικόνα του Ευαγγελισμού της Παναγίας και την έκοψε ανάμεσα στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και την Θεοτόκο στα χώματα της Τήνου.



Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παναγιά της Τήνου..(ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Τήνου επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου:

Πηγή: © PCMVideo.WebTV.gr



198 Χρόνια από την Εύρεση της Αγίας Εικόνος της Παναγίας Τήνου – Ο καθοριστικός ρόλος Της στην Επανάσταση του 1821

 

198 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2021, από τη στιγμή που η αξίνα του εθελοντή Δημ. Βλάσση χτύπησε την Ιερή Εικόνα του Ευαγγελισμού της Παναγίας και την έκοψε ανάμεσα στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και την Θεοτόκο στα χώματα της Τήνου.

Του Ρωμανού Αλβέρτη



Παναγία Τήνου: Πώς είναι η εικόνα της Παναγίας χωρίς τα τάματα

Πρόκειται για ένα από τα ιερότερα σύμβολα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται στην Τήνο, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του Έλληνα για την Παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες.



Τήνος, το νησί της Μεγαλόχαρης

Η πανέμορφη και γεμάτη όμορφα μυστικά Τήνος σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τους φιλόξενους όρμους της, τις καλά κρυμμένες παραλίες και τα υπέροχα  χωριά της.

Οι 62 οικισμοί που απαρτίζουν το νησί της Τήνου είναι χωρισμένοι στην Έξω Μεριά, τα Κάτω Μέρη, τα Πάνω μέρη και τα Μέσα Μέρη!



Διαγωνισμό για την απομάκρυνση του "Παναγία Τήνου" εξετάζει ο ΟΛΠ

Την προσωρινή παύση εργασιών για την απομάκρυνση του «Παναγία Τήνου», που παραμένει ημιβυθισμένο στην προβλήτα της πύλης Ε-4 στο λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισε ο ΟΛΠ. Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού πρόκειται να εξετάσει και να εγκρίνει το Σάββατο 7/5, τη διενέργεια διαγωνισμού για την εκποίηση, πώληση και απομάκρυνση του πλοίου.