Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Παναγία Σουμελά



Ελληνοτουρκικός διάλογος με Τουρκικές προκλήσεις σε πολλαπλά μέτωπα: Κατεχόμενα, Σουμελά, Αγιά Σοφιά – Ο Ερντογάν ανεβάζει τους τόνους

Στον απόηχο της συνάντησης που είχαν ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία χαρακτηρίστηκε από αρκετούς διεθνείς αναλυτές ως θετική, η Άγκυρα με προκλήσεις σε διάφορα μέτωπα δυναμιτίζει και πάλι το κλίμα.



Εξόχως δυσάρεστη η εξέλιξη για την Παναγία Σουμελά λέει η Αθήνα – Αντιδράσεις για το “όχι” των τουρκικών αρχών στην τέλεση Θείας Λειτουργίας

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Αθήνα στην άρνηση που προέβαλαν οι τουρκικές αρχές στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την τέλεση Θείας Λειτουργίας στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 



Αλειτούργητη η Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο – Οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν άδεια για τέλεση Θείας Λειτουργίας

Οι Τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν άδεια για τέλεση Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, στις 15 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr



Αμπελόκηποι: Χιλιάδες πιστοί καθημερινά προσκυνούν την Παναγία Σουμελά (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία ακριβώς εβδομάδα συμπληρώθηκε σήμερα από την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, με την προσέλευση των πιστών να είναι αδιάκοπη καθώς χιλιάδες προσέρχονται να προσκυνήσουν το καύχημα του Ποντιακού Ελληνισμού.



Το προσκύνημα στη Μάνα του ποντιακού ελληνισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκάδες κόσμου περιμένει υπομονετικά στην ουρά, ακόμη και για τρεις ή τέσσερις ώρες, προκειμένου να προσκυνήσει και να λάβει την χάρη της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων.



Πάνδημη η Λιτανεία στην Μάνα του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

Πανηγυρικά και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου, όπου φυλάσσεται το Θαυματουργό Ιερό Εικόνισμα της Κυράς του Πόντου, της Προσφυγομάνας Παναγιάς, της Παναγίας της Σουμελιώτισας.