Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

παναγία παρισίων



Ελληνικά έργα τέχνης δημοπρατούνται στη Γαλλία για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων

Ο Γαλλικός Οίκος Δημοπρασιών ROSSINI PARIS-DROUOT
δημοπρατεί στις 7 Νοεμβρίου έργα του Πάρι Πρέκα, υπέρ της αποκατάστασης της Notre Dame, της Παναγίας των Παρισίων.



Γαλλία: Ο καύσωνας απειλεί τον κατεστραμμένο Ναό της Παναγίας των Παρισίων

Η αποπνικτική ζέστη που σαρώνει τη Γαλλία θέτει τον κίνδυνο να επιταχυνθεί η κατάρρευση του θολωτού τρούλου της κατεστραμμένης από τη φωτιά Παναγίας των Παρισίων, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του Καθεδρικού Ναού.



Ένας στους δύο Γάλλους θέλει να ξαναχτιστεί η Παναγία των Παρισίων όπως ήταν πριν την πυρκαγιά

Πάνω από τους μισούς Γάλλους θέλουν να ξαναχτιστεί η Παναγία των Παρισίων ακριβώς όπως ήταν πριν από την καταστροφική πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Παναγία των Παρισίων: Οι εργάτες παραβίασαν την απαγόρευση του καπνίσματος

Επτά γόπες τσιγάρων βρήκαν οι εμπειρογνώμονες στον τόπου της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων, που υπέστη τεράστια καταστροφή την περασμένη εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας που έστησε τη σκαλωσιά γύρω από το βέλος επιβεβαίωσε την πληροφορία που δημοσίευσε η εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Le Canard enchaine.



Παναγία των Παρισίων: Το ένα δισ. ευρώ αγγίζουν οι δωρεές για την ανοικοδόμηση

Το ένα δισεκατομμύριο ευρώ αγγίζουν οι δωρεές δισεκατομμυριούχων και τοπικών αρχών για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων.



Το μήνυμά του Ερντογάν για την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε «βαθιά ταραγμένος» μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε την Παναγία των Παρισίων.

«Η πυρκαγιά που κατέκαψε τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, ένα από τα σύμβολα του Παρισιού και της κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, μας έχει ταράξει έντονα», ανέφερε σήμερα ο Ερντογάν με tweet του στα γαλλικά.