Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

παλαιστινιακο



Παλαιστινιακό: Ο Αμπάς δηλώνει έτοιμος για συνάντηση με τον Νετανιάχου

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Μόσχα, καθώς και οι δύο ηγέτες έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στην Ρωσία Αμπντέλ Χαφίζ Νοφάλ.



Παρέμβαση Αλ. Τσίπρα για το Παλαιστινιακό και το Ιράν στο δείπνο των ηγετών της Ε.Ε.

Τη θέση ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να μπει στη λογική των μπλοκ, αλλά πρέπει να βασίζεται σε αρχές, καθώς και ότι η ευρωπαϊκή στάση πρέπει να είναι κοινή, όχι μόνο για το θέμα του Ιράν, αλλά και σε άλλα θέματα όπως το Παλαιστινιακό, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στο δείπνο εργασίας των 28 ηγετών



Τσίπρας: Μόνη λύση για το Παλαιστινιακό η λύση των δυο κρατών

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει «τη λύση των δύο κρατών, στην οποία ένα Παλαιστινιακό κράτος θα προχωρήσει στην Τρίτη σύνοδο κορυφής (Ιορδανία, Ελλάδα, Κύπρος) να ζουν ειρηνικά δίπλα στο Ισραήλ, στα σύνορα του 1967, με την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ », σύμφωνα με επίσημο δελτίο τύπου του Γραφείου του Πρωθυπουργού.



Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ζητά από τον Τραμπ να αναλάβει δραστικό ρόλο στο Παλαιστινιακό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να "ανακτήσουν έναν δραστικό ρόλο" στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Αιγύπτου 'Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος αναμένεται την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον.



Το Παλαιστινιακό στο επίκεντρο συνομιλιών ΗΠΑ και Ισραήλ

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ένας απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν τη Δευτέρα το βράδυ για περισσότερες από πέντε ώρες τρόπους για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους και την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα, όπως ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές.



Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με την ευκαιρία των εορτών ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Μαρβάν Τουμπάσι, επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδας Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.