Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

παιδικοι σταθμοι



Δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία για την αίτηση στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ σχετικά με το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ. 

Δικαίωµα συµµετοχής έχουν οι εργαζόµενες (µισθωτές ή αυτοαπασχολούµενες) και οι άνεργες. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονοµική κατάσταση (οικογενειακό εισόδηµα φορολογικούμέτους 2020) και η κατάσταση απασχόλησης. 



Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού: Εγκρίθηκαν 154.947 αιτήσεις

Τη φιλοξενία 154.947 παιδιών σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Εργασίας και Εσωτερικών και μάλιστα με πλήρη κάλυψη όλων των αιτήσεων που ήταν αυξημένες κατά 27.313 παιδιά σε σύγκριση με πέρυσι.



Παιδικοί σταθμοί: Γονείς στην ουρά και αναμονή όλη τη νύχτα για μία θέση!

Απίστευτη ταλαιπωρία άλλη μια χρονιά για τους γονείς παιδιών που δικαιούνται το voucher για την εγγραφή τους σε παιδικούς σταθμούς.


Κλειστοί και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί αύριο σε Αθήνα και Πειραιά

Εκτός από τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά δεν θα λειτουργήσουν αύριο στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς οι δημοτικοί παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.



ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός παιδικών σταθμών 4.000 παιδιά νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας

Τον αποκλεισμό 4.000 παιδιών νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας από τους παιδικούς σταθμούς, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).



Γεννηματά: Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν θέση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Η Φώφη Γεννηματά συνοδευόταν από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και αντιπροσωπεία Βουλευτών και στελεχών του Κινήματος Αλλαγής.

Στις δηλώσεις της επισήμανε ότι το δημογραφικό εξελίσσεται σε απειλή για το μέλλον της χώρας και ζήτηε μέτρα για τη στήριξη του θεσμούς της οικογένειας.