Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

παιδιά προσφύγων



Παιδιά προσφύγων στην Ελλάδα κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τα παιδιά προσφύγων που ζουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρει ο Independent, «απελπισμένα παιδιά-πρόσφυγες που είναι παγιδευμένα στην Ελλάδα αυτοτραυματίζονται και κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθεί η ΕΕ, όπως αναφέρουν ανθρωπιστικές οργανώσεις».



Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών υποδέχεται παιδιά προσφύγων και μεταναστών

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) θα επισκεφθούν παιδιά προσφύγων και μεταναστών, στο πλαίσιο ενός προγράμματος επισκέψεων που διοργανώνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το ΕΑΑ και το Τμήμα Έρευνας του υπουργείου Παιδείας.



Unicef: Ο πιο θανατηφόρος χειμώνας για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που διασχίζουν την Κεντρική Μεσόγειο

Ο αριθμός ρεκόρ θανάτων προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, περιλαμβανομένων περίπου 190 παιδιών*, προκάλεσε μια επείγουσα έκκληση από τη UNICEF προς τους ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ευκαιρία της συνάντησής τους σήμερα στη Μάλτα.



Εκτός σχολείων τα παιδιά προσφύγων στη Φιλιππιάδα

Με... προβλήματα συνεχίζεται η φοίτηση των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία, αυτή τη φορά εξαιτίας της έλλειψης εμβολιασμού τους, ενώ την ίδια στιγμή αυξημένες είναι το τελευταίο πενθήμερο οι ροές μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά.



Ένταση με γονείς σε σχολείο της Αυλίδας για τα παιδιά προσφύγων

Αστυνομία, εισαγγελέας, εκπαιδευτικοί, γονείς, διευθυντές της εκπαίδευσης και αρκετοί ακόμη από διάφορους χώρους είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα έξω από το δημοτικό σχολείο Παραλίας Αυλίδος.



Πρόσληψη 800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων

Την πρόσληψη 800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.