Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ



Εκδηλώσεις μνήμης σε κάθε γωνιά της Γης για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Εκδηλώσεις μνήμης γίνονται σήμερα παγκοσμίως για τα 100 χρόνια από την ανακωχή με την οποία τερματίστηκε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η Νέα Ζηλανδία η Αυστραλία και η Ινδία ήταν οι πρώτες χώρες που τίμησαν σήμερα τους 150.000 νεκρούς τους στον Μεγάλο Πόλεμο του 1914-1918.



Λαγκάρντ: «Ζούμε εποχή σαν αυτή πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο»

H επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ κάνει λόγο για σημαντικές ομοιότητες της σημερινής κατάστασης με την περίοδο πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο σε άρθρο της στο blog του Ταμείου λίγο πριν την σύνοδο των παγκόσμιων ηγετών στο Παρίσι για τα 100 χρόνια από το τέλος του Μεγάλου Πολέμου.



10.000 πυρσοί φωτίζουν τον Πύργο του Λονδίνου για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

Περισσότερα από 10.000 πυρσοί άναψαν γύρω από τον Πύργο του Λονδίνου ως φόρο τιμής στους πεσόντες ήρωες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Ένας από τους Φρουρούς του Πύργου του Λονδίνου έδωσε το έναυσμα για την εντυπωσιακή φωταγώγηση του πύργου, ανάβοντας τον πρώτο πυρσό. 



Στρασβούργο: Εβδομάδα μνήμης για τον «μεγάλο πόλεμο»

Πρόκειται για μία επετειακή εβδομάδα μνήμης που εγκαινιάζει από την Κυριακή ο Γάλλος πρόεδρος, καθώς αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 100 χρόνια από το τέλος του αποκαλούμενου «μεγάλου πολέμου» και την υπογραφή της ανακωχής σε ένα βαγόνι τρένου στο δάσος της Κομπιένης, 75 χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού.

 



Ίδια η αντιμετώπιση προσφύγων το 2016 με το 1914!

Τα ίδια επικριτικά σχόλια δέχονται οι πρόσφυγες το 2016 με τους πρόσφυγες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Στη Βρετανία χαρακτήριζαν τους Γάλλους και τους Βέλγους "ακαμάτηδες" ή πως "κλέβουν τις δουλειές".