Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας



Τρώμε φυτικές ίνες και πλήρη δημητριακά και αρρωσταίνουμε σπανιότερα!

Όσοι τρώνε κάθε μέρα πολλές φυτικές ίνες και πλήρη δημητριακά (ολικής άλεσης), έχουν μικρότερο κίνδυνο για διάφορες χρόνιες μη μεταδοτικές ασθένειες και είναι γενικά πιο υγιείς, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).



Σε συναγερμό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον ιό Έμπολα

Σε πολύ υψηλό αύξησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το επίπεδο συναγερμού για κίνδυνο στη δημόσια υγεία από τον ιό του Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σε εθνικό επίπεδο, από «υψηλό», που ήταν προηγουμένως.



ΠΡΟΣΟΧΗ! Aυτή είναι η λίστα πραγμάτων που προκαλούν καρκίνο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνας για τον Καρκίνο, από τον οποίο αντλεί τις πληροφορίες ο ΠΟΥ, έχει δημιουργήσει μία λίστα 116 πραγμάτων που προκαλούν καρκίνο. Κι αν κάποια κόβονται, όπως το κάπνισμα, άλλα δεν είναι τόσο εύκολο να τα αποφύγει κανείς, όπως για παράδειγμα η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αυτή είναι η λίστα του Οργανισμού, για τα πράγματα που προκαλούν καρκίνο:



Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν πόσιμο νερό μολυσμένο με περιττώματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κρούει σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου για την ποιότητα του νερού σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας πως σχεδόν δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν ακόμη πόσιμο νερό μολυσμένο με περιττώματα.



Συνεδριάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον ιό Ζίκα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) άρχισε σήμερα μια έκτακτη συνεδρίαση με θέμα αν η επιδημία του ιού Ζίκα συνιστά «μια επείγουσα ανάγκη παγκόσμιας εμβέλειας για τη δημόσια υγεία», ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος.