Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Παγκόσμια Τράπεζα



Το απροσδόκητο όνομα που κυκλοφορεί για την ηγεσία της Παγκόσμιας Τράπεζας

Την παραίτησή του ανακοίνωση πριν λίγες ημέρες ο επί έξι χρόνια πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζα Τζιμ Γιονγκ Κιμ, πυροδοτώντας πλήθος σεναρίων και πλούσια ονοματολογία για τους πιθανούς διαδόχους του.



Προτάσεις από ΟΟΣΑ και Παγκόσμια Τράπεζα κατά φοροδιαφυγής και διαφθοράς

Οι χώρες πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να εξασφαλίσουν ότι οι φορολογικές Αρχές και οι Αρχές καταπολέμησης της διαφθοράς μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της δωροδοκίας και άλλων μορφών διαφθοράς, σύμφωνα με κοινή έκθεση του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας .



Παγκόσμια Τράπεζα: Τα ρομπότ θα πάρουν τις μισές θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια

«Τα επόμενα χρόνια, 150 εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους σε όλον τον κόσμο, ενώ 300 εκατομμύρια νέοι θα αναζητήσουν εργασία», τόνισε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, μιλώντας στην Παγκόσμια Διάσκεψη στο Ντουμπάϊ. «Το πρόβλημα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας είναι το κρισιμότερο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα», δήλωσε ο Κιμ.



Η Παγκόσμια Τράπεζα θα σταματήσει τη χρηματοδότηση έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά το 2019

H Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε επίσημα ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά το 2019. Η ανακοίνωση, η οποία έλαβε χώρα σε συνέδριο στο Παρίσι, αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Τράπεζας να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να επιτύχουν τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισίου για την κλιματική αλλαγή.



Πρόκληση: Η Παγκόσμια Τράπεζα «βάφτισε»... τουρκικό το Βόρειο Αιγαίο!

Ως τουρκική επικράτεια εμφανίζει το Βόρειο Αιγαίο ο χάρτης στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Τράπεζας, στον οποίο απεικονίζονται οι χρηματοδοτούμενες από την Τράπεζα δραστηριότητες.



Οχι σε δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα για να χρηματοδοτηθούν οι 100.000 θέσεις εργασίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά τρόπους έτσι ώστε τα μέτρα στήριξης απασχόλησης που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση από το non paper της κατά τη διάρκεια του Eurogroup να μην έχει τη μορφή δανείου από την Παγκόσμια Τράπεζα καθώς θα αποτελούσε μια ακριβή χρηματοδότηση.