Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

παγίδα



Πωλείται ολόκληρο χωριό στη Νέα Ζηλανδία, αντί 2,8 εκατ. ευρώ - Που υπάρχει παγίδα

Θα σκεφτόσασταν ποτέ να αγοράσετε μια ολόκληρη εγκαταλελειμμένη πόλη στη Νέα Ζηλανδία;



Ακίνητη περιουσία: Παγίδα ο συμπληρωματικός φόρος

Υψηλότερο ΕΝΦΙΑ πάνω από 1.500 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όσοι διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία μετά τις αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Μπορεί για τους περισσότερους εξ αυτών ο κύριος φόρος του ΕΝΦΙΑ να διατηρείται στα ίδια υψηλά επίπεδα συγκριτικά με το περυσινό έτος, ωστόσο εκτοξεύεται ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ.



Παγίδα στις φορολογικές δηλώσεις: Πώς χάνουν επιδόματα και εκπτώσεις οικογένειες με ενήλικα παιδιά

Διατάξεις-παγίδες που έχουν ως συνέπεια χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι φορολογούμενοι να χάνουν δικαιώματα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων και απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. ή να εισπράττουν από τον ΟΠΕΚΑ επιδόματα στήριξης τέκνων μειωμένα κατά 40% σε σύγκριση με αυτά που δικαιούνται στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ο ισχύων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.



Φορολογικές δηλώσεις: «Παγίδα» οι αποδείξεις

Η περίοδος που γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις έχει φτάσει. Μαζί τους και ο… πονοκέφαλος για εκατομμύρια φορολογούμενους. Για να μην πει κανείς για την αγωνία αν το εκκαθαριστικό θα φέρει… φόρο εισοδήματος και κυρίως ποιου ύψους θα είναι αυτός. Κάπου εδώ μπαίνει και ο παράγοντας «χάρτινες αποδείξεις». Γιατί κάποιοι πρέπει να συνεχίσουν να τις μαζεύουν.



Φόροι έως και 150 ευρώ σε χιλιάδες φοιτητές

Μια απίστευτη παγίδα σε βάρος χιλιάδων φοιτητών, οι οποίοι διαμένουν μακριά από τα σπίτια τρων οικογενειών τους στήνει φέτος το ΥΠΟΙΚ μέσω της απόφασης που εξέδωσε για τον καθορισμό της διαδικασίας ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.



Πώς θα γλιτώσετε την παγίδα με τα τεκμήρια της εφορίας. Τι ισχύει για τους φιλοξενούμενους

Παγίδα έξτρα φόρων για χιλιάδες φορολογούμενους αποτελούν κάθε χρόνο τα τεκμήρια διαβίωσης καθώς κινδυνεύουν να πληρώσουν έξτρα φόρο μόνο και μόνο επειδή μένουν σε ένα διαμέρισμα το οποίο μπορεί να είναι ιδιόκτητο ή μισθωμένο ή ακόμη και να τους έχει παραχωρηθεί.