Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ουίσκι



Ποιος είναι ο λόγος που οι μελλόνυμφοι θάβουν ένα μπουκάλι ουίσκι στην άμμο

Περίεργες συνήθειες έχουν στον αμερικανικό Νότο.

Τα ζευγάρια που παντρεύονται στην ύπαιθρο πρέπει να πάρουν προφυλάξεις να μη χαλάσει ο καιρός κι η ξαφνική μπόρα χαλάσει τελετή και γιορτή.

Πολλοί, πάρα πολλοί προσπαθούν να ξορκίσουν τον κακό καιρό θάβοντας ένα μπουκάλι ουίσκι μπέρμπον στο χώμα.



10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξαναπιείς ουίσκι

Ουίσκι σκέτο, με κόλα, on the rocks και old fashioned. Μπορεί να ξέρεις όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να παραγγείλεις το αγαπημένο σου ποτό, πόσα πραγματικά ξέρεις όμως για αυτό; Εμείς συγκεντρώσαμε 10 fun facts για να μάθεις και να μεταβιβαστείς από απλό λάτρη του ουίσκι σε πραγματικό master.

 



To σκωτσέζικο ουίσκι «θέλει» Brexit αλλά με συμφωνία με την ΕΕ

Οι παρασκευαστές του σκωτσέζικου ουίσκι, του μεγαλύτερου εξαγώγιμου προϊόντος της Βρετανίας από τον χώρο των ποτών και των τροφίμων, ανακοίνωσαν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη οι βουλευτές να εργαστούν με ταχείς ρυθμούς ώστε να αποφευχθεί μια έξοδος της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.



Πουλήθηκε Ουίσκι στην απίστευτη τιμή των 843.000 δολαρίων

Και όμως, υπάρχει άνθρωπος με τόσο μεγάλη αγάπη για το ουίσκι -και τόσα πολλά χρήματα για να ξοδέψει-, ώστε έδωσε το αστρονομικό ποσό των $843.200 για μία φιάλη ουίσκι.



Φιάλη ουίσκι πωλήθηκε κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια αλλά δεν έκανε ρεκόρ

Μια φιάλη με σκωτσέζικο ουίσκι Millésime του 1926 πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη αντί 843.200 δολαρίων, τιμή υψηλότερη όλων των ρεκόρ που έχουν καταγραφεί για το κρασί η οποία όμως δεν ξεπερνά αυτήν στην οποία που πωλήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου μια φιάλη ουίσκι, δηλαδή 1,12 εκατομμύριο δολάρια.



Ουίσκι ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Μια φιάλη σκωτσέζικο ουίσκι Macallan Valerio Adami πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 993.000 ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Bonhams. Το ουίσκι τοποθετήθηκε σε βαρέλι το 1926 και εμφιαλώθηκε το 1986, συνεπώς χαρακτηρίζεται 60 ετών!