Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ουαλία



Τρεις νεαροί νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες μετά τη σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο στη νότια Ουαλία

Τρεις νεαροί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο, μετά από σύγκρουση IX με λεωφορείο στο Coedely της νότιας Ουαλίας. Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Τρία άτομα -δύο ηλικίας 18 ετών και ένας ηλικίας 19 ετών- κηρύχθηκαν νεκροί στον τόπο του δυστυχήματος.



Συναγερμός στην Ουαλία – Έκλεισαν σχολεία ύστερα από αναφορές για «σοβαρή επίθεση»

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νότια Ουαλία μετά από περιστατικό «σοβαρής επίθεσης» στο Aberfan, κοντά σε σχολείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκε επίθεση μαχαίρι.

Το αποτέλεσμα ήταν οι αρχές να αποφασίσουν το κλείσιμο πολλών σχολείων το πρωί της Τρίτης, ενώ αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.



Ουαλία: Κατάσχεση 110 προβάτων και ενός αυτοκινήτου

Εκατό κλεμμένα πρόβανα και ένα σπόρ αμάξι αξίας 100.000 δολαρίων περιήλθαν στην κατοχή της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, κλοπιμαία που αναζητούσαν εδώ και 4 χρόνια.



Αυτό το αστυνομικό φορτηγό είναι ο νέος σύμμαχος στη βεβαίωση παραβάσεων

Οι τροχονόμοι της Ουαλίας πιάνουν πλέον τους οδηγούς που μιλάνε στο κινητό τους μέσα από κινούμενα φορτηγά!



Τέλος το κάπνισμα και στους εξωτερικούς ανοιχτούς χώρους

Στόχος του νέου νόμου είναι να δημιουργηθεί η συνείδηση στους πολίτες, προκειμένου να αποφεύγουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια σε χώρους γύρω από νοσοκομεία, σχολεία και παιδότοπους.

Η Ουαλία γίνεται η πρώτη χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα απαγορεύσει με νόμο το κάπνισμα και τους εξωτερικούς ανοιχτούς χώρους.



Ένα μυστηριώδες πλάσμα ξεβράστηκε στις ακτές της Ουαλίας

Ειδικοί αδυνατούν να ταυτοποιήσουν τι ακριβώς είναι το μυστηριώδες πλάσμα που ξεβράστηκε στις ακτές της παραλίας Ροσίλι στο Γκάουερ της Ουαλίας.

Το απόκοσμο πλάσμα ανακαλύφθηκε από την 41χρονη Μπεθ Τζανέτα. η οποία είχε βγάλει βόλτα τους σκύλους της όταν συνάντησε το μυστηριώδες κουφάρι, σύμφωνα με είδηση του BBC.