Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

οσιος



Η Ελλάδα γιορτάζει: Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια εκοιμήθη ο Αγιορείτης γέροντας Παϊσιος

12 Ιουλίου 1994 και ώρα 11:00 το πρωϊ. Ο ταπεινός γέροντας Παϊσιος παραδίδει το πνεύμα του εις χείρας Θεού ζώντος.Εκεί που προορίζονταν, εκεί που οραματίζονταν μία ολόκληρη ζωή…

του Γιώργου Θεοχάρη

23 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα χωρίς τη Θεία μορφή του, τους απλούς και θεόπνευστους λόγους του, τις παρηγορητικές συμβουλές του.



Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ στην Καρδίτσα

Οπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν της Μητροπόλεως Θεσασλιώτιδος: «Το εσπέρας της Παρασκευής στην κεντρική είσοδο του Ιερού μας Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης ο Σεβασμιώματος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, ο Κλήρος με επικεφαλής τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.



Οι τρείς αγάπες…

«Κατ εμέ η αγάπη είναι τριών ειδών: η σαρκική αγάπη, η οποία είναι γεμάτη πνευματικά μικρόβια ,η κοσμική αγάπη, η οποία είναι φαινομενική, τυπική, υποκριτική, δίχως βάθος, και η πνευματική αγάπη, η οποία είναι η αληθινή, η αγνή, η ακριβή αγάπη. Αυτή η αγάπη είναι αθάνατη μένει «εις αιώνας αιώνων».

-Πώς θα καταλάβω γέροντα, αν έχω αληθινή αγάπη;



Οσιος Παϊσιος: "Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους κυνηγήσει"

Την «προφητεία» του Οσιου Παΐσιου, δημοσιεύει ένας πιστός ο οποίος τον είχε επισκεφτεί εν έτει 1993 και τον ρώτησε για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ένας άνδρας είχε επισκεφτεί τον Οσιο Παΐσιο και τον ρώτησε σχετικά με το τί θα γίνει στην Ελλάδα και ποιές θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις.



Τα φώτα και τα πολύφωτα

Όλη η βάση είναι ο θείος φωτισμός. Και αν έρθει ο θείος φωτισμός, τότε ο άνθρωπος αναπαύει και το περιβάλλον του και ο ίδιος εξελίσσεται πνευματικά.

Γι’ αυτό καλά είναι τα φώτα και τα πολύφωτα, οι εφευρέσεις του εγκεφάλου, αλλά ανώτερο είναι το θείο φως της Χάριτος του Θεού, το οποίο φωτίζει τον άνθρωπο.



Θα μας πάρουν τα βλήματα

Σε ανθρώπους που έχουν προσωπικά μεταξύ τους, τη γνώμη μας να τη λέμε παρουσία και των δύο, για να μην πάρει ο καθένας ένα λόγο μας όπως τον συμφέρει και τον χρησιμοποιήσει μετά για βαρύ πυροβολικό (όταν ο λόγος μας έχει βαρύτητα) και χτυπήσει αλύπητα τον αντίπαλό του, και μας πάρουν κι εμάς τα βλήματα «στα καλά καθούμενα».